Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Nihan BÜYÜKSURAL
Nihan BÜYÜKSURAL
Dolar’ın anasını avradını..

Kim kime oy vermiş.. Oh olsunmuş.. Beter olsunmuş.. Hayatımda duyduğum en cahilce cümleleri işitiyorum bir süredir.. Hangi süre olduğunu tahmin etmek zor olmasa gerek!



Şimdi sevgili vatandaş anlıyorum sinirlisin, endişelisin ve oy verenlere bak gördün mü yanlış yaptın havasını atacaksın.. Haklısın ama.. Aması var işte..



Tek bir Ülkede güzelim bir Bayrak altında yaşayan bir milletiz biz.. Birimizi etkileyen öbürünü de etkiliyor.. Dolayısıyla şunun derdine düş.. Ben bu krizden nasıl az etkilenirimde etrafımdakilerinde az etki ile kurtulmasına yardımcı olurum..



Ben yaptım mesela çalıştığım albüm firması bu sene sezon ortasında zam yapmak zorunda kaldı.. yapmazsa kilidi vurup çıkacak.. ben bu zammı direkt yansıtırsam müşterilerim etkilenecek.. haydi o zaman dedim 3’te 1’i onlara 3’te 2’si bana.. Ne yaptım ben? Dedim ki ben işlerime devam edeyim.. Müşterim çok etkilenmesin.. Çalıştığım firma kapanmasın.. Krizi fırsat bilip bana nasılsa mecburlar deyip fiyatları 2’ye katlamadım!



Şunu da duyuyorum? Yükseldiyse yükseldi ne var canım? Ben maaşımı Türk Lirası alıyorum.. Sen iyimisin? Üretmiyoruz diyorum sana.. dışardan alıyoruz.. Senin maaşın diyelim ki 2000tl şu an değer kaybetti.. Herşey zamlandı... Ama senin maaş aynı? Sen bir daha düşün bunu olur mu?



Böyle zor zamanlarda ben oy versemde vermesem de yüzümü hükümete dönerim.. Biz bizi desteklemezsek kimse bizi düşünmez sevgili dostum anlıyormusun? Vakit eleştiri vakti değil..



Buradan benim çıkardığım en büyük ders üretimin gücü.. Biz ruhu olan bir milletiz.. Elimizden herşey gelir.. Gönül verip bağlanır azimle yol alırız.. Üretelim.. Dolara bağımlılığımızı azaltmanın yollarına gidelim.. Çocuklarımızı da öyle yetiştirelim.. Ben oğluma sordum bugün ne üretirdin diye? Dolar ve Euro üretirdim dedi.. Tabiki oğlum 9 yaşında..ne yapardın üretip diye sorduğumda Bankalara verirdim rahatlasınlar diye dedi.. değişik bir yaklaşım tabiki piyasaya salardım demek istedi sanırım.. yarın akşama kadar Ülkemiz için üretcek birşeyler düşün dedim!


Sen ne yapabilirsin bu konuda haydi bugün düşün?



Bu Ülke geçmiş senelerde de ne badireler atlattı.. Her seferinde yeniden ayağa kalktı.. Biz düşmeyiz.. Bizi başka milletlerle karıştırmasınlar.. Bugün boyun eğdirdim zannedersin.. Yarın bakmışsın dimdik ayaktayız.. Bizde ki güç damarımızdaki kandan.. Rengini verdiğimiz bayraktan.. Bitmek bilmeyen imandan.. Bir Deniz Mavisi Göz’e hayranlıktan geçer..



Bugün sen böldüm parçaladım zannedersin.. yarın o her biri farklı görüşü simgeleyen eller bir yürek olmuş elelele gönül gönüle.. görürsün..



Oyuna gelme sevgili Ülkedaşım..
Hükümet doğru yada yanlış.. Hükümette bizim.. Ülkede..



Birlik ol.. Destek ol..
 

Bu yazı toplam 130893 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
Zeki Seyhanlı / 24 Nisan 2019 Çarşamba 17:03
Gün birlik olma günüdür, her şeyi devletten beklemek yerine, herkes üzerine düşeni yapmalı"
100 %
Beğendim
Beğenmedim
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber