Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Nihan BÜYÜKSURAL
Nihan BÜYÜKSURAL
KOVİD BAYRAMI

Kırmızı, parlak, önü kapalı ayak üstünden bant geçen bayram ayakkabımı hatırlıyorum. Aldığımız günden itibaren gıcır gıcır odamın baş köşesinde yeni askıda duran ütülenmiş tiril tiril bayram elbiselerimle beraber..

Zihnimin bir köşesine kazınmış hala beni gülümseten o çocuksu heyecanımı yaşıyorum.. O coşku çok uzun zamandır yok hayatlarımızda.. Aslına bakarsanız eskiye dair bir çok şey yok artık.. Daha mutlu nesildi bizden öncekiler.. Ve bizden sonraki nesilleri ne olacaklar diye düşünmeden edemiyorum..

Bana öğretilenler arasında koşulsuz sevmek vardı.. Çıkar gözetmeden birilerinin iyiliğini düşünmek insanlıktı.. İnsanlıktan çıkıyormuyuz biz? Değişiyormuyuz? Kendinizi zaman zaman sorguluyormusunuz?

Herkesin kendini kusursuz gördüğü, egoların savaştığı, altı boş dostluklarla donatılmış hayatımıza bir virüs çaktılar.. Yansın o egolar, gösterişler, üstünlük çabaları, basit düşünce tarzları.. İnsanlık kalsın elimize yeniden..

3 ay uzun bir süre..

Sen karnını doyururken kaç kişiye yardım eli uzattın? Aç kalan kaç kişiyle ekmeğini paylaştın? Kaç dükkan kepeng kapattı?.. Ve kaçı daha kapatacak? ‘Virüs çaktılar işlerimize.. Bayram heyecanı mı kaldı? ‘ diyeceksin.. Gölgesi yeter derim.. paylaş derim.. bu zamanın bayramı bu derim..

Büyüklerimizi göremediğimiz.. Ellerinden öpüp boyunlarına sarılamadığımız içinde birliği eksik bir bayram.. Küçücük bir virüs.. Kocaman zararlar verdi hayatlarımıza.. Ama yaşadıklarını ve nefes aldıklarını bilmek bile büyük mutluluk..

Bu dövdü mü? Sevdi mi? Belli olmayan yazımda şunu anlatmak istedim öz iyidir.. Özünde kalmak.. iyi olmak..

İyi bayramlar..

Bu yazı toplam 246190 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
Hacer Bozkurt / 24 Mayıs 2020 Pazar 07:39
Hocam iyi ki sizi tanıdım . Bana sadece bilgi değil farklı duygu ve düşünceler de öğrettiniz 🙏 , iyi bayramlar diliyorum size ğŸ’žğŸ¥°
100 %
Beğendim
Beğenmedim
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber