Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
 Yörüklerden 'Musul Kerkük' beyanı
03 Kasım 2016 / 10:23
Yörüklerden 'Musul Kerkük' beyanı
Türkiye – Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği, Musul, Kerkük ve Bayır-Bucak'ta yaşananlara ilişkin bir açıklama yaptı.

TÜRKİYE – TÜRK DÜNYASI YÖRÜK TÜRKMEN BİRLİĞİ KAMUOYU AÇIKLAMASI
Milli Duyarlılık ve Kerkük - Musul Türkmenlerine Destek Beyanı
“Gavim Gardaş Burdayız”
Bu gün Ortadoğu’da tarihi tekerrür ettirebilmek hayali ile “haç”ı saklı yeni tür bir haçlı savaşı yürütülmekte; bölgedeki demografik yapı ile ülke sınırlarının değiştirilmeye çalışılmaktadır. Anadolu ve Ortadoğu coğrafyasında hayali ve hesabı olan sözde büyük güçlerle, onların irili ufaklı işbirlikçilerinin öncelikli hedefi bu bölgedeki tüm Türklerdir. Ülkemiz içinde de başka başka senaryolarla sahnelenmeye çalışılan bu tehlikeli oyunlarla bu gerçek aşikâr hale gelmiştir.
Suriye ve Irak coğrafyasında hayata geçirilmeye çalışılan projelerin en büyük mağduru Kerkük, Musul, Bayır-Bucak Türkmenleri başta olmak üzere bölgesindeki tüm mazlum halktır.


Türk Milleti; sürekli büyüterek yeniden sınır çizdiği ve tarih yazdığı kılıcını kınına koymuş; “Yurtta Sulh Cihanda Sulh” düsturu ile üçbin yılın yorgunluğunu atmak üzere bir asırdır Anadolu Coğrafyasında dinlenmektedir. Bu milli tercihimizi acziyet ve zaafiyet olarak değerlendirmek en büyük gaflettir. Tarih buna şahittir.

Orta Asya’daki köklerimizin filizleri insanlık tarihi boyunca tüm cihanı sarmaladığından dünyanın her yerinde Türk vardır. Türk’ün yaşadığı ve ata mezarının olduğu her yer Türk Dünyasının çok değerli bir parçasıdır. Bugün Orta Asya, Kafkaslar ve Anadolu ne kadar Türk Yurdu ise Musul, Kerkük, Türkmenli ve Bayır-Bucak da o kadar Türk Yurdudur.

Türk Dünyasında neremiz ağrıyor ise canımız oradadır.
Bu oyunu kuranlar kendileri sahnede görünmeden; “haç”larını saklayarak, her üç semavi din için kutsal bu topraklarda, kadim medeniyetlerin izlerinin üzerinde yeni tarz bir Haçlı Savaşı gerçekleştiriyorlar. “Çayın taşı ile çayın kuşunu vurmak” olarak ifade edilebilecek bu yeni stratejiye uygun olarak bölgedeki DAEŞ-PYD–PKK gibi insanlık düşmanı terör örgütlerini eldiven olarak kullanarak; çoluk çocuk kadın yaşlısı ile bölgenin tüm masum insanlarını canlarından mallarından ve yerlerin etmeye çalışıyorlar.

Tarihi ve kültürel bağlarımızın her zaman güçlü olduğu başta Kerkük ve Musul olmak üzere bölgedeki bütün Türkmen kardeşlerimiz, gözden de gönülden de ırak değildir. Onların tasası tasamız, acısı acımız, derdi derdimizdir. Bir Kerkük Türküsü dinlediğiniz de bunu ruhunuzun en derinlerinden gelen kuvvetli duygularla hatırlarsınız.

Devletimizin bu kardeşlerimizin can ve mal güvenliklerini, bulundukları yurtlardaki bekasını sağlayacak tedbirleri aldığına, daha fazlasını da yerine getireceğine inancımız ve desteğimiz tamdır.

Türk Milletinin müşterek bir sesi olarak bizler Kerkük ve Musul başta olmak üzere Suriye ve Irak’taki Türkmen kardeşlerimizin bu zor günlerinde yanlarında olduğumuzu, yüreklerimizin birlikte attığını, gelişmeleri yakından takip ettiğimizi, tüm Türkmen kardeşlerimizle kamuoyunun bilmesini isteriz.

“Gavim Gardaş Yanındayız.”

Türkiye – Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği Adına İrfan TATLIOĞLU (Genel Başkan)
Bu haber toplam 641 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber