Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Vatandaşların indirim çeki mağduriyeti
01 Haziran 2015 / 09:01
Vatandaşların indirim çeki mağduriyeti
Adana’da, bir market zincirinden yüksek tutarlarda alışveriş yaparak kazandıkları çok miktarda indirim çekini olarak kullanmak isteyen müşteriler, market yönetiminin ‘diğer müşterilere ürün kalmıyor’ engellemesiyle indirim çeklerini kullanamayınca market

M1 Merkez Adana AVM’de bulunan bir hipermarket, 1-25 Mayıs tarihleri arasında 100 TL ve katlarında yapılan alışverişlerde, 25-31 Mayıs tarihleri arasında, 100 TL üzeri tek alışverişlerde kullanılmak üzere 50 TL indirim çeki kampanyası başlattı.
Cep telefonu, bilgisayar gibi yüksek tutarda ürünler satın alan vatandaşlar, çok miktarda indirim çekine sahip oldu. İndirim çeklerini değerlendirmek üzere markete gelen vatandaşlar, 100 lira tutarında ürünler satın alıp 50 lirasını nakit, kalan 50 lirayı da çekle ödedi.
Markete vatandaşların ilgisi yoğun olunca market yönetimi ikinci alışverişlere izin vermedi. Vatandaşların duruma tepki göstermesi üzerine market yöneticileri tarafından vatandaşlara ‘Yarım saatte bir gelin’ uyarısı yapıldığı, kameralara yansırken, bazı müşterilere de ‘stok bitiyor, alışveriş yapamazsınız’ denildiği iddia edildi.
İndirim çekinde yer alan kurallara göre alışveriş yaptıklarını belirten Orhan Göktaş, market yönetiminin kendilerini toptancı zannettiğini, markette mal kalmayacağı korkusundan ötürü alışveriş yapmalarına izin verilmediğini ve çok sayıda vatandaşın mağdur olduğunu anlattı.
“Ben cep telefonu alıp da kuponları kazanırken neden yarım saatte geleceksiniz ikinci alışveriş için demediniz” ifadesiyle market yönetimine tepki gösteren Göktaş, kalabalık grubun da yönetime tepki göstermesi üzerine üst düzey bir yetkilinin geldiğini ve kendilerini küçümseyerek “Bunun için mi çağırdınız beni” dediğini iddia etti. Kampanyanın bitmesine yakın bir zaman kaldığı için oyalandıklarını anlatan Göktaş, “Diğer çeklerimi ne yapayım şimdi?” diye konuştu. Mağdur diğer vatandaşlar ise yöneticiler tarafından kendilerine ‘Ürün yok, diğer müşterilere kalmıyor’ savunmasının yapıldığını kaydetti.
Market yönetimi ise konuya ilişkin açıklama yapmadı.

Bu haber toplam 167 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber