Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Uzman Psikolog'dan Öneriler!
12 Aralık 2013 / 16:53
Uzman Psikolog'dan Öneriler!
Aslında büyük başarılara imza atabilirler dedi.

Uzman Psikolog Niza Özşahin Terkuran, öğrenme güçlüğü çeken ve disleksi sorunu bulunan çocukların, aslında büyük başarılara imza atabileceğini söyledi.
Terkuran, öğrenme güçlüğü çeken ve disleksili çocukların zeka seviyesinin normal veya normalin üzerinde olduğunu belirterek, "Bu güçlükle başa çıkıldığında, çocuk büyük başarılara imza atabilir” dedi. Terkuran, ünlü disleksililerden Thomas Edison, Leonardo da Vinci, Albert Einstein, Tom Cruise ve Can Dündar gibi başarılı isimleri örnek gösterdi.
Terkuran, disleksinin, öğrenme güçlüğünün bir boyutunu oluşturduğunu belirterek, aslında öğrenme güçlüğü olan bireylerin, dinleme, konuşma, okuma, yazma becerilerinde, matematik becerilerinde problem yaşadığını söyledi. Terkuran, “Disleksili kişiler, diğerlerinden farklı öğrenen bireylerdir. Öğrenme şekilleri daha farklıdır. Zeka düzeyi normal ya da normalin üzerindedir. Fakat öğrenmekte güçlük çekerler. Aileleri, öğretmenleri ya da arkadaşları tarafından 'tembel' olarak itham edilseler de bu yanlıştır. Klasik öğrenim metotlarından farklı yöntemlerle eğitim aldıklarında çok başarılı olabilirler" diye konuştu. 

Bu haber toplam 513 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Sağlık  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber