Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
20 Temmuz 2015 / 08:51
"Turizmden Çok Parti Politikasıyla İlgileniyor"
Sözcü Gazetesi Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'e çok sert yüklendi.

Gazete bugünkü haberinde Çelik'in turizmden çok parti politikası ilgilenmekle suçladığı Ömer Çelik'le ilgili, Deniz Ayhan imzalı şu habere yer verdi:

 

"Turizmde tehlike çanları Çalıyor, turist kaçtı. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ise koalisyon temasları yapıyor. İki yıldır bakanlık koltuğunda oturan ancak turizmden çok parti politikası ile ilgilenen Çelik’in göreve gelince yaptığı DOB ataması da yargıdan döndü.

Ankara 7. İdare Mahkemesi, eski Bakan Ertuğrul Günay’ın göreve getirdiği Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Prof. Rengim Gökmen’i görevden alan Ömer Çelik’in bu kararını iptal etti. Gökmen yeniden DOB Genel Müdürü oldu.

Gökmen, geçtiğimiz yıl Temmuz ayında, AKP hükümetinin hazırladığı TÜSAK yasa tasarısıyla ilgili eleştirileri üzerine görevden alınmıştı. Gökmen, “TÜSAK yasası, sanat ve sahne işçiliği alanlarına büyük bir darbe indirecek, özellikle de opera-balenin meslek olma niteliğini ortadan kaldıracak” demişti.

ÇELİK’ İ ELEŞTİRDİ

Bakanlığın düzenlediği istişare toplantısına katılan Gökmen, “Başarısız olan birileri varsa bu kişiler biz idareciler ve siz siyasetçilersiniz, sanatçılarımız asla başarısız değildir” diyerek Bakan Çelik’i de sert bir dille eleştirmişti.

TURİZMDE TEHLİKE ÇANLARI

Çelik’in asli görevi olan turizmde ise tehlike çanları çalıyor, gelirler düşüyor. Turizmde ilk altı aylık süreçte sadece Rus pazarından yüzde 30’luk kayıp yaşandı. İki yıldır bakanlık koltuğunda oturan ancak turizmden çok parti politikası ile ilgilenen Çelik ise koalisyon temasları yapıyor. AKP’nin CHP koalisyon temaslarını Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ve CHP Sözcüsü Haluk Koç yürütüyor."

Bu haber toplam 322 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Siyaset  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber