Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Şırnak ve Diyarbakır'dan acı haber
13 Eylül 2015 / 18:37
Şırnak ve Diyarbakır'dan acı haber
Şırnak ve Diyarbakır'da polislere yapılan saldırıda 3 polis şehit oldu 12 polis yaralandı

BOMBA YÜKLÜ ARAÇ PATLADI: 2 ŞEHİT

Sabah saat: 05:45 sıralarında Şırnak Merkez Tümen çıkışında bulunan Polis Kontrol noktasına PKK’lılar tarafından bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda Polis Kontrol Noktası’nda nöbet tutan 2 polis Şehit olurken, 5 poliste yaralandı.

Düzenlenen saldırıdan sonra 23. jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’ndan PKK’lıların kaçış noktalarına havan topları atılırken, Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Polis Özel Harekat Timleri ise arazide PKK’lıların peşine düştü. Bombalı aracın patlamasından sonra olay yerine çok sayıda ambulans sevk edilirken, 23. jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’ndan kalkan 2 kobra tipi helikopter ise PKK’lıların muhtemel kaçış noktalarını bombaladı. Kobraların saldırısı sırasında bölgeye skorsky tipi 3 helikopter ile bölgeye asker indirildi.

Askerlerin araziye inmesinden sonra sıcak temas sağlandı. Bölgede çatışmalar ve operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. 

POLİSE ROKETLİ SALDIRI: 1 ŞEHİT
Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde PKK’lı teröristler tarafından polise düzenlenen saldırıda, 1 polis memuru şehit oldu, 1 polis ve 1 sivil vatandaş yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Silvan ilçesinde PKK'nın gençlik yapılanması tarafından açılan hendekleri kapatmak için mahalle arasına giren zırhlı polis kepçesine roketli saldırı düzenlendi. Saldırıda kepçe operatörü polis memuru şehit oldu, bir polis memuru ile bir sivil vatandaş yaralandı. Yaralan sivil vatandaş, eski AK Parti İlçe Başkanı İsmet Yıldız’ın oğlu Hüseyin Yıldız olduğu öğrenildi. Saldırından sonra çok sayıda polis memuru olay yerine sevk edildi.

ÇATIŞMA DEVAM EDİYOR 
Saldırının ardından bölgeye sevk edilen polis ekipleri, teröristleri etkisiz hale getirmek için operasyon başlattı. Ara sokaklara giren polis ekipleri ile teröristler arasında çatışma çıktı. Çatışma ilçenin ara sokaklarında yer yer devam ediyor.

DİYARBAKIR'DA ÇATIŞMA: 6 POLİS YARALANDI
Diyarbakır'da, sabah 05.00 itibariyle başlayan sokağa çıkma yasağı sonrası polis operasyon düzenledi. Operasyonda 6 polis yaralanırken bölgede şiddetli çatışmalar sürüyor.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde sabah saatlerinde ilan edilen sokağa çıkma yasağı sonrası polisler, hendek kazıp kum torbalarıyla barikat kuran YDG-H üyelerine operasyon düzenledi.

Sur ilçesinin Hasırlı ve Lalebey mahallerinin bulunduğu ara sokaklarda YDG-H üyeleri ile polisler arasında yaşanan şiddetli çatışmada 6 polis yaralanırken bölgeden silah ve patlama sesleri yükseliyor. Havadan iki polis helikopterinin destek verdiği operasyonda Sur ilçesinin birçok noktasına konuşlanan polis ekipleri vatandaşların evlerinden çıkmaması ve yasağa riayet etmesini istedi. Elektrik ve internetin kesik olduğu bölgede operasyon aralıksız sürüyor.

Bu haber toplam 703 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Türkiye  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber