Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Yangınzedelerin köyüne hırsızlar dadandı!
06 Ağustos 2021 / 19:08
Yangınzedelerin köyüne hırsızlar dadandı!
Milas'ta yangınlar devam ederken, köylülerin başı hırsızlarla dertte. Milaslı bir köylü, yardım için geldiğini söyleyen bazı kişilerin hayvanlarını ve itfaiyecilerin kullandığı yangın söndürme malzemelerini bile çaldıklarını söyledi.

Türkiye'nin orman yangınlarıyla mücadelesinde bir hafta geride kaldı. Muğla Milas'ta da etkili olan yangınlarla ekiplerin havadan ve karadan mücadelesi sürüyor. Alevleri kontrol altına alma çalışmaları devam ederken Milas'ın Bozalan Köyü sakinleri bir yandan da hırsızlık vakaları yüzünden tedirginlik yaşıyor. Yangın korkusuyla baş etmeye çalışan halk diğer yandan da soyguna karşı teyakkuza geçmiş durumda.

Yaşanan hırsızlık olaylarını anlatan bir vatandaş, bir takım kişilerin köye gelip, 'ineğinizi kurtaracağız' diyerek vatandaşın hayvanlarını kaçırmaya çalıştıklarını ifade etti. Köyde tavuğu çalınanlar, deposunun kilidi kırılıp yağı çalınanlar hatta itfaiyenin söndürmede kullandığı otomatiğin bile çalındığını söyledi.

Milaslı vatandaş köye yabancıların gelmeye başladığını, yaşanan hırsızlık olayları sonrası nöbet tuttuklarını belirterek yaşadığı en son olayı şu sözlerle anlattı:

"Geçen gün buraya bir araba geldi. İçinde iki kişi vardı. Kimlik istedik. 'kimlik yok' dediler. Ehliyeti, ruhsat sorduk 'yok' dediler. 'Siz niye geldiniz ki?' diye sorduk. 'Yardıma' dediler. 'Nerelisiniz?' dedik, 'buralıyız' dediler."

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
Bu haber toplam 605 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Türkiye  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber