Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
OHAL ilan edildi!
21 Temmuz 2016 / 09:29
OHAL ilan edildi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan Bakanlar Kurulu kararıyla 3 ay süreyle olağanüstü hal ilan edilmesinin kararlaştırıldığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MGK’nın darbe girişiminde bulunan terör örgütünün tüm unsurları ile ve süratle bertaraf edilebilmesi için anayasanın 120. maddesi uyarınca OHAL ilan edilmesini hükümete tavsiye etme kararı aldığını, Bakanlar Kurulunun da bu tavsiye doğrulusunda Türkiye’de üç ay süreyle OHAL ilan edilmesini kararlaştırdığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde yapılan MGK ve Bakanlar Kurulu toplantıları sonrasında geçtiği kameralar karşısında, MGK’da Türkiye’de OHAL ilan edilmesi tavsiye kararı aldıklarını, hükümetin de bu tavsiyeye uyarak üç ay boyunca OHAL ilan ettiğini kaydetti.

OHAL NEDİR?
Olağanüstü hal "Anayasa ile kurulan hür demokrasi düzenini veya temel hak ve hürriyetleri ortadan kaldırmaya yönelik yaygın şiddet hareketlerine ait ciddi belirtilerin ortaya çıkması veya şiddet olayları sebebiyle kamu düzeninin ciddi şekilde bozulması hallerinde" ilan ediliyor.

6 AYI GEÇEMEZ AMA UZATILABİLİR
Karar, "Cumhurbaşkanı başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu, Millî Güvenlik Kurulu'nun da görüşünü aldıktan sonra yurdun bir veya birden fazla bölgesinde veya bütününde, süresi altı ayı geçmemek üzere olağanüstü hal ilân" edebilebiliyor.

Olağanüstü hal süresini Meclis değiştirebilir, Bakanlar Kurulunun istemi üzerine, her defasında altı ayı geçmemek üzere, süreyi uzatabilir.
Olağanüstü hal süresince, Cumhurbaşkanının başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu, olağanüstü halin gerekli kıldığı konularda, kanun hükmünde kararnameler çıkarabilir. 

Bu haber toplam 500 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Türkiye  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber