Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
MHP'de Bahçeli'nin Koltuğuna 3 Aday Var
02 Kasım 2015 / 16:21
MHP'de Bahçeli'nin Koltuğuna 3 Aday Var
1 Kasım seçimlerinde büyük bir hezimet yaşayan MHP'de genel başkanlık için Sinan Oğan, Süleyman Sazak ve Meral Akşener isimleri ön plana çıkıyor.

1 Kasım seçim sonuçlarında Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) büyük bir şok yaşadı. 81 ilin tamamında oy kaybeden MHP'nin seçim sonucu oy oranı yüzde 16,5'ten yüzde 11,9'a düştü. MHP, 1 Kasım seçim sonucunu belirleyen parti oldu.

HARİTADAN SİLİNDİLER

Bütün illerde oy kaybeden MHP, haritadan silindi. Sadece Ardahan'da oyunu artırabilenMHP, 7 Haziran'da 7 milyon 519 bin oyla yüzde 16,4 oranını yakalarken 1 Kasım seçimlerinde yüzde 11,9'a düştü. Yaklaşık 2 milyon oy kaybetti. 80 olan vekil sayısı 40'a indi.

MHP GENEL BAŞKANLIĞI İÇİN 3 İSİM

MHP'de Bahçeli'nin istifası durumunda Sinan Oğan, Süleyman Sazak ve Meral Akşener'in isimlerinin Genel Başkanlık için ön plana çıkacağı konuşuluyor.

BU İLLERDE SIFIR ÇEKTİ

5 ay önceki seçimde Bayburt, Giresun, Kırıkkale, Gümüşhane, Uşak, Kırşehir, Nevşehir,Burdur ve Aksaray'dan ilk kez bir milletvekili çıkartan MHP, bu kez bu illerde sıfır çekti.

80 VEKİL 42'YE DÜŞTÜ

MHP'nin 7 Haziran seçimlerine göre oyu yüzde 4.4 oranında düştü. Milletvekili sayısı da eridi. 7 Haziran'da 80 ismi Meclis'e sokan MHP'nin sandalye sayısı 42'ye geriledi. Genel Başkan Yardımcısı Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz ile Eskişehir Milletvekili Dr. Ruhsar Demirel Meclis'e giremedi.

Bu haber toplam 374 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Siyaset  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber