Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Kozan'a 85 milyon dolarlık dev yatırım
19 Ağustos 2016 / 09:21
Kozan'a 85 milyon dolarlık dev yatırım
Kozan’da bitkisel atıklardan biokütle enerjisi üretecek 30 megawatt (MW) kapasiteli elektrik santrali yapımı için proje hazırlandı.

Son yıllarda gerçekleşen yeni yatırımlarla müteşebbislerin ilgi odağı olmaya devam eden Kozan Organize Sanayi Bölgesi’ne (KOSB), Kozan Kaymakamı Avni Oral ve Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk’ün teşviki ile 30 MW kapasiteli Biokütle Santrali kurulması için çalışma başlatıldı. Yenilenebilir enerji üretiminde yurt genelinde önemli projelere imza atan BEM-KA Enerji A.Ş. tarafından hazırlanan proje ile Kozan’da yıllık 210 bin MW elektrik enerjisi üretilmesi hedefleniyor. 

Yapılacak yatırım için Kozan’a gelen AKSA Elektrik ve AKSA Jeneratör gibi bünyesinde onlarca şirket barındıran Kazancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kazancı ve BEM-KA Enerji A.Ş. yetkilisi Selçuk Kakal, Kozan Kaymakamı Avni Oral ve Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk ile Dağılcak tesislerinde bir araya geldi. Kozan Ticaret Odası Başkanı Mustafa Kandemir, meclis başkanı Yaşar Çelen ve KOSB Müdürü Fatih Aydın’ın da katılımı ile gerçekleşen toplantıda yapılacak olan yatırım ile ilgili detaylar görüşüldü.

AK Parti Adana Milletvekili Tamer Dağlı’nın da destek olduğu projeyle toplamda 85 milyon dolara mal olacak tesiste yakıt olarak bölgeden ve çevre illerden temin edilecek pamuk, mısır, ayçiçeği, buğday, arpa, soya, yerfıstığı, sebze ve narenciye gibi bitkisel ürünlerin atığı ile orman endüstrisinde ortaya çıkan ağaç atığının kullanılacağı; bu sayede bölgenin en büyük sorunlarından olan anız yangınlarının da önleneceği belirtildi.

Henüz imza aşamasında olan projenin bir an önce hayata geçirilmesi için sürecin hızlandırılacağı bildirildi.

Bu haber toplam 814 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber