Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Kilis sınırında IŞİD'le çatışma!
24 Temmuz 2015 / 11:39
Kilis sınırında IŞİD'le çatışma!
Kilis'te karakola açılan ateş sonucu bir astsubayın şehit edilmesinin ardından Kilis sınırında IŞİD'le çatışma yaşandı.

Kilis'te Suriye tarafından IŞİD'in kontrolündeki bölgeden karakola açılan ateş sonucu bir astsubayın şehit edilmesinin ardından Kilis sınırında IŞİD'le çatışma yaşandı.

TSK'dan yapılan açıklamada "Personelimize ateş açan DEAŞ (IŞİD) mensubu öldürüldü. İlk ateş silahlı 5 terörist tarafından açıldı. Olay 13.30'da meydana geldi" denildi.

Suriye sınırında terör örgütü IŞİD ile güvenlik güçleri arasındaki çatışma yerini sessizliğe bıraktı.

Bölgeye gönderilen çok sayıda tank ve zırhlı araçlar mevzilerindeki yerlerini koruyor. Sınırın karşı tarafındaki IŞİD mensuplarının konuşlandığı Halep'in Azez ilçesine bağlı Ayyuşa köyünde ölü ve yaralıların bulunduğu belirtildi.

Güvenlik güçleri, terör örgütü mensuplarının telsiz görüşmelerinden, yeni bir saldırı hazırlığı içerisinde olduğu yönündeki duyumlar alması üzerine kritik noktalardaki görevli birlikler uyarıldı. Teyakkuz durumuna geçen hudut birlikleri, sınırın karşı tarafından gelebilecek her türlü terör saldırısına karşı gerekli önlemi aldı.

Bölgeye gelen ve birliklere komuta eden Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Cemalattin Doğan'ın geceyi askerlerle mevzide geçireceği öğrenildi.
TSK'nın açıklaması şöyle:

23 Temmuz 2015 günü saat 13.30'da, Kara Kuvvetleri Komutanlığı 1’inci Hudut Alayı (Oğuzeli/Gaziantep) Dağ Hudut Karakolu sorumluluk sahasında görevli unsurlarımıza sınırın Suriye tarafında DEAŞ Terör Örgütü kontrolündeki bölgeden silahlı beş teröristçe açılan ateş sonucu, bir Kahraman Astsubayımız şehit olmuş, iki Uzman Çavuşumuz yaralanmıştır. Personelimize ateş eden DEAŞ mensubu terörist silahlarıyla (1 roketatar, 1 AK-47 Kaleşnikof piyade tüfeği) birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir. Ayrıca yine DEAŞ mensubu teröristlere ait 3 araç vurularak ağır hasar verdirilmiştir. Şehidimize Allah'tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine ve yüce milletimize başsağlığı ve sabırlar dileriz.

Yeni Şafak muhabiri, Önce tank ve obüslerle açılan ateşten sonra, Bordo Berelilerden oluşan 60 kişilik iki tabur saldırının yapıldığı Suriye köyüne girdiğini ve toplam 9 kilometre içeriye giren Bordo Berelilerin, Ayyaşe Köyü'ndeki kontrolü IŞİD'in elinden aldığını bildirdi.

Bu arada İhlas Haber Ajansı yerel kaynaklara dayandırdığı iddiasında 100 IŞİD militanının öldürüldüğünü duyururken El Cezire ve El Arabiya Türk tanklarının Suriye topraklarına girerek savaştığını iddia etti.

Bu iddialara yetkililerden henüz bir doğrulama gelmedi.

Bu haber toplam 306 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yaşam  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber