Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Kaza Yapan Ambulans Şoförüne 5 Yıl Hapis
14 Nisan 2016 / 19:09
Kaza Yapan Ambulans Şoförüne 5 Yıl Hapis
Adana'da fizik tedavi hastasını almaya giderken yanıp sönen kırmızı ışıkta geçtiği sırada çarptığı aracın savrulup kaldırımdaki 2 kadından birinin ölümüne diğerinin de yaralanmasına neden olduğu iddiasıyla yargılanan özel bir hastanede görevli ambulans şo

Adana'da fizik tedavi hastasını almaya giderken yanıp sönen kırmızı ışıkta geçtiği sırada çarptığı aracın savrulup kaldırımdaki 2 kadından birinin ölümüne diğerinin de yaralanmasına neden olduğu iddiasıyla yargılanan özel bir hastanede görevli ambulans şoförü, 5 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasına, tutuklu sanık İrfan Özerli (47) ile avukatı katıldı.

Özerli, son savunmasında, kazada kusurunun olmadığını iddia ederek, beraatını istedi.

Kaza günü fizik tedavi hastasını almaya gittiğini belirten Özerli, şunları söyledi: 

"Kavşağı kontrollü bir şekilde geçtim. Hızım normal sınırdaydı. Bana 'kontrollü geç' şeklinde ışık yanıyordu. Yolu kontrol ettiğimde gelen araç görmedim. Tam yolun ortasına geldiğimde hızla gelen başka bir araç gördüm. Bu araç aniden önüme geçti. Fren yapmama rağmen aracı durduramadım. Çarpmam sonucu devrilen diğer araç, 2 kadını altına aldı. Sağlık görevlisi olduğum için yaralı kadınlarla ilgilendim. Ambulans gelinceye kadar başlarında bekledim."

Mahkeme heyeti, Ankara Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi'nden gelen raporda, "asli kusurlu" olduğu belirtilen Özerli'yi,"Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçundan önce 6 yıl hapse mahkum etti, duruşmadaki iyi hali nedeniyle sanığın cezasını 5 yıla indirdi.

Merkez Çukurova ilçesi Huzurevleri Mahallesi'nde 22 Aralık 2015'te İrfan Özerli'nin kullandığı ambulans, fasılalı kırmızı ışık yanan kavşakta Eray Merdane'nin kullandığı araca çarpmış, savrulan bu aracın altında kalan Ayşe Eren (66) yaşamını yitirmiş, Mürüvvet Özben (66) yaralanmıştı.

Bu haber toplam 1,057 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber