Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Gaziantep'te bombalı saldırı: 50 ölü
22 Ağustos 2016 / 15:37
Gaziantep'te bombalı saldırı: 50 ölü
Gaziantep kent merkezinde sokakta organize edilen düğünde meydana gelen patlamada 50 kişi hayatını kaybederken 94 kişi de yaralandı.

Gaziantep'teki bir ilkokulun bahçesinde düzenlenen düğünde patlama meydana geldi. Gaziantep Valiliği, Şahinbey ilçesindeki terör saldırısında 30 kişinin hayatını kaybettiğini, 94 kişinin ise yaralandığını bildirdi.

Alınan bilgiye göre, merkez Şahinbey ilçesindeki bir ilkokulun bahçesinde organize edilen düğüne, kimliği belirlenemeyen kişi veya kişilerce terör saldırısı düzenlendi.

VALİLİK: 30 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, 94 KİŞİ YARALANDI

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, "Şahinbey ilçemiz Beybahçe Mahallesi'nde yapılan bir düğüne, menfur bir bombalı terör saldırısı gerçekleştirilmiştir. Bu saldırıda şu an itibariyle 30 vatandaşımızın hayatını kaybettiği, 94 vatandaşımızın da yaralandığı anlaşılmıştır" dedi.

ERDOĞAN VE YILDIRIM BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep'teki terör saldırısıyla ilgili olarak yetkililerden bilgi aldı. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şahinbey ilçesine bağlı Akdere Mahallesi'ndeki bir sokak düğününde gerçekleştirilen saldırı hakkında İçişleri Bakanı Efkan Ala ile bir telefon görüşmesi yaptı. Ölü ve yaralıların söz konusu olduğu menfur terör saldırısıyla ilgili gelişmelerin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yakinen takip edildiği kaydedildi.

Başbakan Binali Yıldırım, Gaziantep’te gerçekleşen terör saldırısının ardından İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya'dan kapsamlı bilgi aldı. Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül ve il milletvekillerinin Gaziantep'e gitmesi talimatını verdi.

BAHÇELİ'DE TALİMAT!

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin talimatıyla oluşturulan bir heyetin, saldırı sonrası incelemelerde bulunmak için Gaziantep'e gideceği açıklandı.

 

ÖLÜ SAYISI 50'E ÇIKTI

Gaziantep Valiliği, patlamada hayatını kaybedenlerin sayısını 50 olarak güncelledi.

 

Bu haber toplam 534 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Türkiye  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber