Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Elin İngilizlerinden CHP ve Erdoğan itirafı
01 Nisan 2014 / 08:27
Elin İngilizlerinden CHP ve Erdoğan itirafı
İngiliz Economist dergisi, AK Parti'nin elde ettiği güçlü desteğin, Başbakan Erdoğan'a cumhurbaşkanlığı yolunu açtığını yazdı.

Başbakan Erdoğan'ın paralel yapıya yönelik 'İnlerine gireceğiz' sözlerine dikkati çeken dergi, "Erdoğan'ı devirmeye yönelik bir kampanyanın parçası olan bant kayıtlarının CHP'nin oylarını yükseltemediğini" belirtti.

''KILIÇDAROĞLU GİDEBİLİR''

'Eski Kemalistler'in CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu devirmeye çalışabileceğini kaydeden dergi, Kılıçdaroğlu'nu destekleyen bir milletvekilinin, ''Şimdiden altına odunları hazırladılar, benzini döktüler, şimdi de kibriti çakacaklar'' dediğini aktardı.

Dergiye göre, seçimlerin bir başka kazananı da BDP oldu. Economist, BDP'nin eline geçen kent sayısının sekizden 11'e çıktığını vurguladı.

''SARAY DARBESİ İHTİMALİ ARTIK ZAYIF''

"Kılıçdaoğlu'nu eleştirenler, CHP'nin utanç verici yenilgisinin ana nedeni muhafazakar ve Kürtleri cezbedememesi. Ancak Türkiye'de sol hiçbir zaman oyların üçte birinden fazlasını alamadı. Erdoğan'a en güçlü muhalefet kendi partisi içinden gelebilir. Fakat dünkü seçimlerden sonra bir saray darbesi artık daha da uzak bir ihtimal."

Bu haber toplam 339 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber