Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Elektronik Harp tatbikatı yapıldı
16 Kasım 2015 / 17:18
Elektronik Harp tatbikatı yapıldı
Türk Silahlı Kuvvetleri Elektronik Harp Tatbikatı, Karadeniz ve Konya olmak üzere iki ayrı sahada icra edildi. Elektronik harp terörle mücadelede daha etkin kullanılacak.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Elektronik Harp Tatbikatı, Genelkurmay Başkanlığı'nın sevk ve idaresinde Karadeniz ve Konya olmak üzere iki ayrı sahada icra edildi. Kamu kurum ve kuruluşlarının da katılımıyla icra edilen, iş birliği ve koordinasyonun en üst düzeyde gözlemlendiği bu tatbikat bir ilk olma özelliği taşıyor.

TERÖRİSTLERLE MÜCADELEDE YENİ SİSTEM VE TEKNİKLER

TSK'nın internet sitesinden yapılan bilgilendirmeye göre 09-13 Kasım 2015 tarihleri arasındaki tatbikatın maksadı; içerisinde uçak, helikopter, fırkateyn ve karakol botlarının da bulunduğu kara, deniz ve hava platformlarının elektronik harp kabiliyetlerinin sergilenmesi, teröristle mücadele harekâtında elektronik harbin daha etkin kullanımı konusunda yeni sistem ve teknikler denenmesi ve geliştirilmesi olarak açıklandı.

Tatbikata Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri komutanlıkları, MİT Sinyal İstihbarat Başkanlığı,TÜBİTAK, ASELSAN ve HAVELSAN'dan çoğu uzman olmak üzere toplam 188 personel katıldı.



Bu haber toplam 911 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Türkiye  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber