Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Dayakçı Sevgiliyi Bıçaklamaya 8 Yıl Hapis İstemi
28 Mart 2014 / 12:12
Dayakçı Sevgiliyi Bıçaklamaya 8 Yıl Hapis İstemi
Adana'da 4 kez şikayettçi olduğu ve hakkında uzaklaştırma cezası bulunan sevgilisini kendisine sokak artasında dayak attığı için bıçaklayan kadın hakkında 8 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

 4 kez şikayettçi olduğu ve hakkında uzaklaştırma cezası bulunan sevgilisini kendisine sokak artasında dayak attığı için bıçaklayan kadın hakkında 8 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Edinilen bilgiye göre, olay merkez Seyhan ilçesine bağlı Çınarlı Mahallesi'nde 25 Şubat 2104 günü meydana geldi. İddiya agöre bir kafeteryada garsonluk yapan Çiğdem Uysun, kafeteryaya gelen Ahmet Cihan ile tanışıp arkadaşlık yapmaya başladı. Bir süre sonra Cihan, kıskançlık yüzünden sevgilisine kötü davranıp şiddet uygulama başladı. Şiddet üzerine 3 ay önce Çiğdem, sevgilisinden ayrıldı. Ancak, Cihan, genç kızın peşini bırakmadı. Telefonla ve karşılaştıklarında genç kızı, "Benimle barışmazsan seni öldürürüm" diye tehdit etmeye başladı. Uysun, bu tehditler üzerine eski sevgilisini 3 kez Cumhuriyet Savcılığı'na şikayet etti.

Aile Mahkemesi'nce Cihan'a uzaklaştırma cezası verildi. Bu cezalara karşın Cihan, eski sevgilisini rahatsız etmeye devam etti. 24 Şubat'ta, Uysun, uğradığı tehdit ve hakaret nedeniyle eski sevgilisini polis merkezine bir kez daha şikayet etti. Sevgilisinin kendisini şikayet ettiğini öğrenen Cihan, 25 Şubat'ta işe giden Uysun'u takip edip ara sokakta yakalayıp yumrukladı. Üzerine çıkıp saçından tutarak başını kaldırıma vurdu. Kendisini kurtarmaya gelen kimse olmayınca Uysun, yanında tedbir amaçlı taşıdığı bıçağı çantasından çıkartıp Cihan'ın göğsüne sapladı. Bıçak yarasının verdiği acıyla Cihan da elinden bıçağı alıp Uysun'u hafif yaraladı. 2 sevgili de serbest bırakılırken Aile Mahkemesi, Uysun ile eski sevgilisi Cihan'ı birbirlerine 200 metreden fazla yaklaşmamaları için ikisine de elektronik kelepçe takılmasına karar verdi. Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, karar üzerine, farklı zamanlarda iki eski sevgiliyi çağırıp elektronik kelepçe taktı. Cumhuriyet Savcısı da olayla ilgili soruşturmasını tamamlayarak 13'ncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde Uysun ile eski sevgilisi Cihan hakkında dava açtı. Savcı, Uysun'un 8 yıla kadar, Cihan'ın da 4 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi.

Dava önümüzdeki günlerde görülmeye başlanacak.

Bu haber toplam 668 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Kadın - Aile  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber