Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Çelik buyurdu ki 'İsrail dostumuzdur'
21 Aralık 2015 / 16:54
Çelik buyurdu ki 'İsrail dostumuzdur'
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik,Kuşkusuz İsrail devleti ve İsrail halkı Türkiye'nin dostudur

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Türkiye ile İsrail'in anlaştığına ilişkin basında çıkan haberlere yönelik, "Kesin anlaşma yok. Henüz imza atılmış bir şey söz konusu değil. Bir taslak üzerinde çalışılıyor. Kuşkusuz İsrail devleti ve İsrail halkı Türkiye'nin dostudur. Şimdiye kadar ki eleştirimiz İsrail hükümetinin aşırı davranışlarına, meşru görmediğimiz davranışlarına dönüktür"dedi.

Çelik, Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı devam ederken gazetecilere açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

"İSRAİL DEVLETİ VE HALKI TÜRKİYE'NİN DOSTUDUR"

Bazı basın kuruluşlarında Türkiye ile İsrail'in anlaştığı yönünde haberler çıktığını hatırlatan Çelik, "Bir kesin anlaşma yok. Henüz imza atılmış bir şey söz konusu değil. Bir taslak üzerinde çalışılıyor. Kuşkusuz İsrail devleti ve İsrail halkı Türkiye'nin dostudur. Şimdiye kadar ki eleştirimiz İsrail hükümetinin aşırı davranışlarına, meşru görmediğimiz davranışlarına dönüktür. Bu bağlamda Mavi Marmara saldırısı bir dönüm noktası olmuştur" diye konuştu.

TÜRKİYE'NİN ŞARTLARI

Çelik, Mavi Marmara saldırısında hayatını kaybeden şehitleri bir kez daha rahmetle andığını belirterek, İsrail ile ilişkilerinin normalleşmesi için özür dilenmesi, tazminat ödenmesi ve Gazze'den ambargonun kaldırılmasının şart sunulduğunu anımsattı.

"Birinci şart yerine geldi ama diğer iki şartımız yerine gelmedi" diyen Çelik, şöyle devam etti:

"Dolayısıyla kamuoyunun şunu açıkça bilmesi gerekir. Böylesi bir taslağın bu parametreler etrafında şekilleneceği konusunda kuşku duymuyoruz. Türkiye'nin bu temel yaklaşımı, bu üç şart yerine gelmek kaydıyla baştan beri ifade edilen normalleşme süreci sağlıklı bir süreç olur. Ama bu şartlar yerine gelmediği takdirde o sağlıklı bir süreç olmaz. Şimdiye kadar gelinen nokta, henüz imzalanmış bir şey olmadığı ifade edildi. Bu imzalanmış düzeye gelinceye kadar görüşmeler devam edecek. Dolayısıyla burada aranan şart bizim bakacağımız ve gözlemleyeceğimiz unsur da bu üç şartın da yerine gelip gelmeyeceği şeklindeki bir değerlendirmedir."

Bu haber toplam 882 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Siyaset  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber