Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Çatışmaların başladığı Silvan'da asker sokağa indi
25 Ağustos 2015 / 08:48
Çatışmaların başladığı Silvan'da asker sokağa indi
Çatışmaların yeniden başladığı Silvan'da Tekel, Konak ve Mescit mahallelerinde sokağa çıkma yasağı ilan edilirken, jandarma da zırhlı araçlarla sokağa indi.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde, yolları hendeklerle kapatan YDG-H üyeleri ile polisarasında çatışma çıktı. Çarşı esnafı güvenlik gerekçesiyle iş yerlerini kapattı.

BARİKAT KURUP HENDEK KAZDILAR

Edinilen bilgilere göre, YDG-H üyeleri dün akşam saatlerinde yollara barikat kurup hendek kazdı. Bugün sabah saatlerinde bölgeye giden güvenlik güçlerine saldıran YDG-H'liler ile polis arasında çatışma çıktı.

VATANDAŞLAR EVLERİNİ TERK EDİYOR

Çatışmalar sırasında Tekel ve Mescit mahallelerinde ikamet eden vatandaşlar daha güvenli bölgelerdeki akrabalarının yanına giderken, çarşı esnafı da güvenlik gerekçesiyle iş yerlerini kapattı.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Silvan Kaymakamlığı, olayların sürdüğü Tekel, Konak ve Mescit mahallelerinde saat 12.00'den itibaren sokağa çıkılmasını yasakladı. Kaymakam Murat Kütük imzası ile İlçe Müftülüğü'ne gönderilen karar camilerden yapılan anonslarla halka duyuruldu. Anoslarda, halktan ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkmamaları istendi.

ASKERLER İLÇEDE

Silvan'da olayların sürdüğü Tekel ve Mescit mahallerine bugün saat 14.00'ten itibarenjandarma da zırhlı araçlarla girdi. Jandarma mahalle aralarına girerek, önlem almaya başladı. Mahallelerin girişlerinde önlem alan polis ekipleri giriş ve çıkışlara izin vermiyor.

BAZI MAHALLELERDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KONULDU

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde hendek kapatmaya giden güvenlik güçlerine YDG-H'lilerin ateş açması üzerine çıkan çatışmanın ardından bazı mahallelerde olaylar devam ediyor. Önlem amaçlı jandarma ekiplerinin mahallelere girmesinin ardından SilvanKaymakamlığı, olayların sürdüğü Tekel, Konak ve Mescit mahallelerinde saat 12.00'den itibaren sokağa çıkma yasağı getirdi. Kaymakam Murat Kütük imzası ile İlçe Müftülüğü'ne gönderilen sokağa çıkma kararı camilerden yapılan anonslarla halka duyuruldu. Anoslarda, halktan ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkmamaları istendi.

Bu haber toplam 532 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Türkiye  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber