Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Böbrek Üstünden 25 Santimetrelik Tümör Çıkarıldı
07 Haziran 2015 / 17:29
Böbrek Üstünden 25 Santimetrelik Tümör Çıkarıldı
Adana'da seyyar satıcı 32 yaşındaki Fehmi Dal'ın sağ böbrek üstü bezi ve karaciğerinde oluşan 25 santimetre çapındaki tümör, 3 saatlik ameliyatla çıkarıldı.

Adana'da seyyar satıcı 32 yaşındaki Fehmi Dal'ın sağ böbrek üstü bezi ve karaciğerinde oluşan 25 santimetre çapındaki tümör, 3 saatlik ameliyatla çıkarıldı. Evli 3 çocuk babası Fehmi Dal, 2012'de yüksek tansiyon ve şiddetli karın ağrısı şikayetiyle hastaneye gitti. Yapılan tetkiklerin ardından Fehmi Dal'ın sağ böbrek üstü bezinde kitle saptandı. Ameliyata alınan Fehmi Dal, sağlığına kavuşunca taburcu edildi. Aradan geçen 2 yıl sonra Fehmi Dal'ın önceki rahatsızlığı yineledi. Tıbbi incelemelerde Fehmi Dal'ın sağ böbrek üstü bezindeki kitlenin yeniden oluştuğu ve karaciğerine de yapıştığı belirlendi. Doktorların, 'Daha donanımlı bir hastanede ameliyat olmalısın' uyarısı üzerine Fehmi Dal, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Genel Cerrahi Servisi'ne başvurdu. Serviste görevli Prof. Dr. Gürhan Sakman ve Uzm. Dr. Kubilay Dalcı'ın ameliyat ettiği Fehmi Dal'ın karın bölgesinden çapı 25 santimetreyi bulan tümör 3 saatlik ameliyatın ardından çıkarıldı. Fehmi Dal, yoğun bakım sürecini atlatıp servise alınırken, çıkarılan tümör incelenmek üzere Patoloji Servisi'ne gönderildi.

'BÜYÜK OLASILIKLA KAYBEDECEKTİK'

Yaptıkları operasyonla ilgili bilgi veren Prof. Dr. Gürhan Sakman, şunları söyledi:

"Daha önce gittiği merkezlerde hastamıza çok ciddi ve riskli bir ameliyat olacağı, bunun da daha donanımlı merkezlerde yapılması önerilmiş. Sonra hasta bize geldi. Yaptığımız tetkiklerde karın bölgesinde 25 santimetre çapında dev bir kitle saptadık ve ameliyatla aldık. Şimdi sağlık durumu gayet iyi. Bu operasyon gerçekleşmeseydi, hastamızı büyük olasılıkla kaybedecektik."

'ÇOCUKLARIMA SARILMAK İSTİYORUM'

Ameliyatla sağlığına kavuşan Fehmi Dal ise, "Rahatsızlığım nedeniyle daha önce ameliyat oldum ancak tekrarladı. Allah razı olsun hocalarımdan. Ufak ağrılarım var ama geçer zamanla. Ayağa kalktığımda aileme, çocuklarıma dönmek ve sarılmak istiyorum" diye konuştu.

Bu haber toplam 450 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Sağlık  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber