Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Besici cinayeti çözüldü
13 Nisan 2015 / 09:37
Besici cinayeti çözüldü
Adana’da iki hafta önce otomobilinin bagajında öldürülmüş halde bulunan besicinin cinayet zanlıları yakalandı.

Adana’da iki hafta önce otomobilinin bagajında iple boğularak öldürülmüş halde bulunan besicinin, kadınlara olan zaafı kullanılarak, tuzağa düşürülüp, öldürüldüğü ortaya çıktı. 


Geçtiğimiz 29 Mart’ta meydana gelen olayda, Mehmet Nuri Delibaş (37), eşi Aysel Delibaş’a büyükbaş hayvan alım satımı yaptığı Menekşe köyüne bir kişiyle görüşmeye gittiğini söyleyerek, Yüreğir ilçesi Çamlıbel Mahallesi’ndeki evinden ayrıldı. 

5 çocuk babası Delibaş’ın eve gelmemesi üzerine aile polise kayıp başvurusunda bulundu. Ailenin başvurusunun ardından sabah saatlerinde 115’e Seyhan Baraj Gölü kıyısında terk edilmiş bir otomobil olduğu ihbarı geldi. Olay yerine giden polis ekipleri, 01 DKU 36 plakalı aracın kayıp olan Delibaş’a ait olduğu tespit etti. Bunun üzerine yedek anahtarı bulunmayan otomobil çilingirci tarafından açıldı. Polis ile birlikte bagajı açan aile, Mehmet Nuri Delibaş’ın iple boğularak öldürülmüş cesediyle karşılaştı.

POLİS KAYIP ALACAK-VERECEK DEFTERİNDEN YOLA ÇIKTI
Cinayet ekipleri, Delibaş’ın sürekli üzerinde taşıdığı alacak-verecek defterinin bulunamaması üzerine çalışmalarını bu yönde yoğunlaştırdı. 

Çalışmalar sonucu Turunçlu Köyü’nün eski muhtarı Halil Yiğit’in Delibaş’a 115 bin lira borcunun olduğu tespit edildi. Ekipler bir yandan eski muhtar Yiğit’i ararken, diğer yandan Delibaş’ın olay günü telefon görüşmelerinin dokümanlarını çıkardı.

Polis, Delibaş’ın en son görüştüğü numaradan Melih Karakaş’a ulaştı. Karakaş’ın eski muhtar Halil Yiğit’in yakın arkadaşı olduğu ve Halil Yiğit’in cinayet günü Melih Karakaş ve Ali Önal isimli kişiyle bir çok kez görüşme yaptığı ortaya çıktı. Bu gelişme üzerine Halil Yiğit ile birlikte Ali Önal gözaltına alındı.

“ÖLDÜRMEK İÇİN BİR AY PLAN YAPTIK”
Gözaltının üçüncü gününde Ali Önal, cinayeti itiraf ederek, “Muhtarla birlikte bizim 115 bin lira borcumuz vardı. Sürekli parasını istiyordu. Ortadan kaldırmak için bir ay boyunca plan yaptık. Kadınlara olan zaafını biliyorduk. Olay günü benim arkadaşım Ayşe’ye telefon açtırdık. Ayşe üniversite öğrencisi olduğunu, maddi durumunun iyi olmadığını kendisiyle birlikte olacağını söyledi. Buluşmak için randevu yeri belirlendi. Ayşe olayın olduğu bölgeye çağırdı. Biz de ağaçların arasında beklemeye başladık. Otomobilin içinde Ayşe’ye sarıldığı an harekete geçtik. Melih Karakaş, boynuna doladığı iple boğup öldürdü. Daha sonra telefonunu sessize aldıktan sonra cesedi bagaja koyup ayrıldık” diye ifade verdi.

CİNAYETİN BİR NUMARALI ZANLISI OLAN ‘PKK İTİRAFÇISI’ KAYIP
Polis ekipleri, Ali Önal’ın ifade üzerine yüzde 50 özürlü raporu bulunan Ayşe Özgün ve Vakıf Reşit Eke'yi de yakalandı. Şüpheliler, emniyetteki ifadelerinin ardından mahkemeye sevk edildi.

Ekipler, Mehmet Nuri Delibaş’ı iple boğarak öldürdükten sonra oğlu F.K. (17) ile birlikte kaçan Melih Karakaş’ı her yerde arıyor. Bu arada Melih Karakaş’ın PKK üyesi olduğu ve 15 yıl önce dağdan inerek itirafçılık yaptığı öğrenildi.
Bu haber toplam 937 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yaşam  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber