Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
01 Temmuz 2015 / 17:35
"Batı ikiyüzlü davranıyor"
Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan Doğu Türkistan ve Kafkasya’da Müslüman oldukları için, oruç tuttukları için zulüm gören acı çeken insanların dünyada görmezden gelinmesinin insanlık ayıbı olduğunu söyledi.

Başkan Çelikcan Yüreğir Kültür Merkezi önünde devam eden Ramazan etkinliklerinde yaptığı konuşmada, “Hiç bir milletin dininden ve ırkından dolayı başkasını katletmeye hakkı yoktur. Dünyada yaşayan bütün insanların birbirlerine karşı doğuştan üstünlüğü de yoktur. Bu olaylara sessiz kalan 2 yüzlü davranan canları istediği zaman demokrasi havarisi kesilen, Müslüman topraklarda akan kana hiç bir tepki vermeyen batıyı ve tüm ülkeleri kınıyorum” dedi.

"5 TEMMUZ'DA İSTASYON MEYDANINDAYIZ"
Yaşanan zulümleri kınamak ve tepki koymak amacıyla tüm Türkiye'de çeşitli etkinlikler yapılacağını Adana'da ise 5 Temmuz İstasyon Meydanı'nda (Uğur Mumcu Meydanı) bir etkinlik düzenleneceğini belirten Çelikcan, ”Zulüm gören kardeşlerimize tek yürek olup dua edelim. Hayırlı bereketli günlerin yüzü suyu hürmetine oradaki kardeşlerimizin ve dünyanın neresinde olursa bütün Müslüman coğrafyadaki akan kanların ve zulümlerin sona ermesi için dua edelim. Yaşanan acılara dikkat çekmek için 5 Temmuz'da istasyon meydanında olacağız” şeklinde konuştu.
Dünyanın yaşanan bu insanlık ayıbına karşı sessiz kalmasının çok manidar olduğunu belirten Çelikcan, “Yazılı, görsel basın ve sosyal medyadan izlediğimiz kadarıyla Yaşanan olaylar insanın kanını donduracak türden vahşetler. Yaşanan bu olaylara sessiz kalan Avrupa ve dünya devletleri, yaşanan bu vahşeti kendilerinden sonra gelen kuşaklara nasıl anlatacaklar merak ediyorum” diye konuştu.
Başkan Çelikcan Türkiye'nin büyük bir millet, Müslüman bir toplum olarak mazlumların yanında olduğunu belirterek “Türkiye her zaman ezilenlerin yanında olmuştur ve olmaya devam edecektir” dedi.

HASAN SAĞINDIK KONSERİ
Yüreğir Belediyesi Ramazan etkinliklerine katılarak bir konser veren, muhafazakar kimliği ile tanınan, söylediği türkü ve şarkılarla Türkistan'da Kafkasya'da ve Azerbaycan'da yaşanan olayları şarkı sözlerine döken Adanalı sanatçı Hasan Sağındık geçmişte yaşananların tekrar hatırlanmasını sağladı. Başkan Çelikcan Adana sanatçı Hasan Sağındık'a Kültür Evlerinde üretilen bir tablo hediye etti. 
Ramazan etkinliklerine AK Parti Yüreğir İlçe Başkanı Ahmet Çözer, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldılar.

Bu haber toplam 353 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber