Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Başkan Öztürk'ten gündeme dair önemli açıklamalar
02 Temmuz 2014 / 09:02
Başkan Öztürk'ten gündeme dair önemli açıklamalar
Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk, basın mensupları ile yaptığı ilk toplantıda diyalog vurgusu yaparak "Monologdan değil diyalogdan yanayım" dedi.
Başkan Musa Öztürk, ilk basın toplantısını Arıkan Konağı'nda yaptı. Kozan'da bulunan yerel ve ulusal basın temsilcileri ile  bir araya gelen Öztürk, önemli açıklamalarda bulundu.

2014 Yılı Üretim ve Çevre Altyapısının İyileştirilmesi Mali Destek Programı (ÜRÇEP) kapsamında yaklaşık 2 milyon TL destek alacak projelerin tanıtımı Kozan Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Ahmet Korkut tarafından yapıldı.

Büyükşehir Yasasına muhalifim. Çünkü...
Başkan Öztürk yeni Büyükşehir Belediye Yasası ile oluşan yetki paylaşımını ve Belediye Başkanlığı görevini devir aldıktan sonra yapılan çalışmaları basınla paylaşarak soruları yanıtladı. Kozan Belediyesi olarak adeta Adana Büyükşehir Belediyesinin temizlik işleri müdürlüğünü yaptıklarını ifade eden Öztürk; "Otogar, mezbahane, itfaiye, su, ulaşım, park-bahçe, kanalizasyon gibi birimler Büyükşehir belediyesine geçti. Ben bireysel olarak bu yasaya muhalifim. Çünkü büyükşehir ve ilçe belediyesi farklı partilerden seçildiğinde, bir uyumsuzluk yaşanacak, ilçe belediyeleri halkın ihtiyacına cevap veremeyecek. Kozan Belediyesi ve bağlı kuruluşlarının eski dönemden kalan yaklaşık 30 milyon civarında borcu var. 80 bin nüfuslu Kozan'a 2,5 milyon para gelirken, nüfusumuz 130 bine çıktı, gelen para 1,5 milyona düştü. Personel giderimizi çıkardığımızda geriye çok küçük bir meblağ kalıyor. Kalan parayla Kozan'a ne kadar hizmet edebiliriz? Göreve geldiğimiz günden bu yana yoğun bir şekilde bakanlık, kalkınma ajansı ve uluslararası hibe projelerini takip ediyoruz. Nitekim elde ettiğimiz ilk başarı Kalkınma Ajansı projeleridir" dedi.

1/5000'lik imar planını çıkarıp inşaat sektörünü canlandıracağız
Yapılan hizmetlere de değinen Başkan Öztürk; "Sinekle mücadele araç sayımızı 4'ten 7'ye çıkarttık. Belediyemize bağlı ve daha önce zarar eden sosyal tesislerimizden 500bin Tl gelir elde ederek borçlarımızın bir kısmını ödedik. Toplantımızı yaptığımız tarihi konağımızın adını sözleşmede belirtilen aslına uygun hale getirdik. Aşağı Çarşı'nın trafiğe açılması konusunda anket yaptık, Mahmutlu ve Yarımoğlu Mahallelerinde ki kentsel dönüşüm düzenlemeleri için referandum düzenledik. İlçemizde şu anda 1/5000'lik imar planımız yok. Bildiğiniz üzere 1/5000'lik nazım imar planı yapma yetkisi yeni büyükşehir yasası ile Büyükşehir Belediyelerine devredildi. İlçemizde imar çalışmalarının durmaması için Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde 1/5000'lik nazım imar planı çalışmalarına hız verdik. İmar planımızı en kısa sürede tamamlayarak ekonomimizin lokomotifi olan inşaat sektörünü canlandırarak vatandaşımıza rahat bir nefes aldıracağız. Ayrıca yapacağımız hizmetlerin ilki tabi ki içme suyu. Önce Göller Yaylamızın sorununu çözeceğiz, ardından da önümüzde ki birkaç ay içerisinde ilçemizde ki içme suyu boru hatlarını değiştireceğiz. Kent Parkı projemizi da hayata geçireceğiz. Organize sanayi bölgesi yatırımlarımız ile ilgili girişimlerimiz var" dedi.

İşini iyi yapan personeli işten çıkarmam, siyasi görüşüne karışmam
Belediye çalışanları ile ilgili gelen soruları da cevaplayan Öztürk; "Belediyemizde çalışan personeller, hırsız ve militan değilse, işini de layıkıyla yapıyorsa, hangi partiye oy vermiş olursa olsun görevine devam edecektir. Kimsenin siyasi iradesine karışmam. Halka hizmette siyasetin olmaması gerek" ifadelerine yer verdi.

Mezbaha ve Düğün Salonunu ben vermedim
Güncel konulara da değinen Öztürk "Önceki döneme ait incelemeler devam ediyor, netleştiğinde kamuoyu ile paylaşacağız. Mezbahahane ve düğün salonunu biz değil, yeni büyükşehir yasasına göre bağlı olduğu Adana Büyükşehir Belediyesi ihale etti. O ihaleyi alan şahıs da kamuoyunda isimi geçen şahsa vermiş" ifadelerini kullandı.

Ekmeleddin İhsanoğlu'nu Özal'dan bu yana tanırım
Bir basın mensubunun Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu hakkında ki görüşünü sorması üzerine; "Ben zarfa değil, mazrufa bakarım. Ekmeleddin Bey çok iyi eğitim almış, çok iyi yetiştirilmiş bir insandır. Ekmeleddin İhsanoğlu'nu merhum Özal zamanından bu yana tanırım. Bosna Hersek'in kurulmasında emeği geçen 10 kişiden biri" olduğunu ifade etti.

Samimi bir ortamda geçen basın toplantısına Belediye Başkan Yardımcıları, birim amirleri, ulusal ve yerel basın temsilcileri katıldı.

Bu haber toplam 376 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Siyaset  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber