Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Baba ve oğula 30'ar yıl hapis
22 Nisan 2015 / 19:40
Baba ve oğula 30'ar yıl hapis
Borç meselesi nedeniyle 2 kişiyi silahla öldüren sanık ve onu azmettirdiği öne sürülen babasına, 30’ar yıl hapis cezası verildi.
Adana'da borç meselesi nedeniyle çıkan kavgada 2 kişiyi silahla öldüren sanık ve onu azmettirdiği öne sürülen babasına, 30’ar yıl hapis cezası verildi.

Olay, 26 Mayıs 2014'te Yüreğir ilçesi Seyhan Mahallesi'nde meydana geldi. Çay ocağında oturan İzzettin Ö.'nün (58) yanına aralarında borç meselesi nedeniyle husumet bulunan Alaattin Özer geldi. Özer, konuşmak için İzzettin Ö.’yü kendisine ait kaportacı dükkanına çağırdı. İzzettin Ö., yolda oğlu Abdurrahman Ö.'yü (21) arayarak kaportacıya gelmesini söyledi. Kaportacıya giderken kimliği belirsiz bir kişi tarafından bıçakla yaralanan İzzettin Ö., saldırıyı planladığını düşündüğü Alaattin Özer ile tartışmaya başladı.

İddiaya göre, Abdurrahman Ö.'nün gelmesiyle tartışma kavgaya dönüştü. Bu sırada İzzettin Ö. üzerindeki silahı çıkarak oğluna verdi ve “Vur oğlum” dedi. Abdurrahman Ö. de kalabalığa doğru ateş edip olay yerinden kaçtı.
 
Abdurrahman Ö.’nün silahından çıkan kurşunlar kavga sırasında kaportacıda bulunan Alaattin Özer'in arkadaşları Abdullah Çeviker (69) ile Adnan Kayadelen (55) ve işçi Furkan Özer’e (20) isabet etti. Çeviker ve Kayadelen hayatını kaybederken, Özer yaralandı. Yakalanan baba ile oğlu ise tutuklandı.

Abdurrahman Ö. hakkında 2 kişiyi kasten öldürme suçundan, İzzetin Ö. hakkında ise azmettirme suçundan 2'şer kez ömür boyu hapis cezası istemiyle 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı.

Alaattin Özer ile Ekrem Ataç'ın oğlunun iş yerine gelip tehdit ettiklerini söyleyen İzzet Ö., "Alaattin Özer'in tetikçisi Ekrem Ataç beni birine bıçaklatmıştı. Alaattin, beni konuyu konuşmak için işyerine çağırdı. Peşimizden gelen Ekrem, kafama silah dayayıp tehdit etti. Olayı pencereden gören oğlum da ‘Baba kaç’ dedi. Ben kaçarken Ekrem de, oğlum da silahla ateş etmeye başladı. Ben oğluma ‘Şunları vur’ demedim" diye savunma yaptı.

Abdurrahman Ö. ise "Ekrem, babamın kafasına silah dayamış, ölümle tehdit ediyordu. Ekrem bana 'Buraya gelme babanı öldürürüm' dedi. Ben büroya doğru giderken Ekrem bana doğru geldi. Bu sırada itişme yaşandı büronun dışına çıktık. Bu sırada Ekrem bana doğru 5-6 el ateş etti. Ben de hedef gözetmeksizin, 8 el ateş ettim. Silahı bana babam vermedi. Silah üzerimdeydi bana aitti" şeklinde konuştu.

Mahkeme heyeti, Abdurrahman Ö.'ye 2 kişiyi öldürme ve 1 kişiyi yaralama suçundan baba İzzettin Ö.'ye ise azmettirme suçundan 2'şer kez ömür boyu hapis cezası verdi. Baba ile oğlunun olayı tahrik altında işlediğine kanaat getiren mahkeme heyeti iyi hal indirimi de uygulayarak cezaları 30'ar yıl hapse çevirdi.

 

Bu haber toplam 328 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber