Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Atatürk Havalimanı'nda patlama
29 Haziran 2016 / 14:16
Atatürk Havalimanı'nda patlama
Atatürk Havalimanı'nda dış hatlar terminalinde iki ayrı patlama meydana geldi. 36 kişi hayatını kaybetti.
Atatürk Havalimanı'nda Dış Hatlar Terminali'nin girişinde iki ayrı patlama meydana geldi. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekipleri ilk müdahalesini yaptığı yaralıları hastanelere sevk ederken, havalimanı giriş ve çıkışa kapatıldı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ havalimanındaki terör saldırısı için açıklama yaptı. Bozdağ, "Bir terörist önce kalaşnikofla etrafı taradı. Bir terörist etrafa ateş açtı ve kendini patlattı. İlk belirlemelere göre 10 şehidimiz var" dedi.

10 ŞEHİT, 20 YARALI VAR
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Bana verilen bilgiye göre, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar girişte bir terörist önce kalaşnikofla etrafı tarayıp sonra kendisini patlatmıştır. İlk belirlemelere göre, yaklaşık 10 civarında şehidimiz var, 20 civarında da yaralı olduğu söylenmektedir." açıklamasında bulundu. 

UÇUŞA İZİN VERİLMİYOR
Pist başındaki uçakların dışındaki uçakların uçuşlarına izin verilmiyor.

ÇOK SAYIDA AMBULANS YOLDA
İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki saldırısı sonrasında İstanbul'un çeşitli yerlerinden çok sayıda ambulans havalimanına doğru yola çıktı. Saat 21.11 itibarıyla havalimanında yaralı kalmadığı belirtiliyor. 

DHMİ KAYNAKLARI: 2 CANLI BOMBA PATLADI
Devlet Hava Meydanları İşletmeleri kaynaklarına göre havalimanında 2 canlı bomba patladı. Biri dış hatlar terminalinde diğeri de otoparkta olmak üzere 2 canlı bomba patladı.

İlk bilgilere göre, iki terör örgütü üyesi, Emniyet güçlerinin kendilerinden şüphelenmesinin ardından üstlerinde bulunan 4 el bombasını X-ray cihazlarına doğru attı ve 4 ayrı patlama art arda yaşandı. Sonrasında polisler ateş açtı ve çatışma çıktı.
 
KRİZ MASASI OLUŞTURULDU
Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başbakan Yıldırım, Atatürk Havalimanı dış hatlar terminalinde meydana gelen patlamanın ardından İçişleri Bakanı Efkan Ala ile İstanbul Valisi Vasip Şahin'i telefonla arayarak, olay hakkında bilgi aldı. 

Yıldırım, ayrıca konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı bünyesinde kriz masası oluşturulması talimatını verdi.
 
36 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
Başbakan Binali Yıldırım 36 kişinin hayatının kaybettiği Atatürk Havalimanı’ndaki saldırının ardından olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. İncelemelerin ardından Başbakan Yıldırım gazetecilere açıklamalarda bulundu.
 
İlk tespitlerin DAEŞ’i gösterdiğini belirten Başbakan Yıldırım, “Arkadaşlarımız hala tespitler yapıyorlar şuana kadar tespit edilen vefat sayısı 36 artı 3 canlı bomba. Yaralılarımız var yaralılarımızın birçoğu hafif yaralı çok az sayıda durumu ciddi olan yaralılarımız mevcuttur. Güvenlik güçlerimizin yaptığı tespitler terör eyleminin DAEŞ örgütünce gerçekleştiğini işaret etmektedir. Bu konuda çalışmalar halen devam etmektedir. Havaalanımız 02:00 - 02:20 itibariyle uçuş ve kalkışlara açılmış olup hava trafiği normale dönmüştür” dedi.

“HERHANGİ BİR GÜVENLİK ZAFİYETİ SÖZ KONUSU DEĞİLDİR”
Başbakan Binali Yıldırım konuşmasını şöyle sürdürdü; “Teröristler bir ticari taksiyle havalimanına gelmiş ve bilahare eylemlerini gerçekleştirmişlerdir. Bütün bu detaylar biliniyor. Arkadaşlarımız bütün ayrıntıları tespit ettiler. İlerleyen zaman içerisinde olayın oluş şekli, bütün yönleriyle açığa çıkacaktır. Şu bilinmelidir ki havaalanının gerek gidiş, gerek geliş katında herhangi bir güvenlik zafiyeti söz konusu değildir. Canlı bombaların aynı zamanda silah bulundurmaları olayın vahametini arttıran bir neden olmuştur. Bunun da bilinmesi lazım. Kaçan terörist olduğu değerlendirilmiyor ama her ihtimal bütün ayrıntılarıyla dikkate alınıyor. Her üç canlı bombanın ateş ettikten sonra kendilerini patlattığı yönünde ilk bulgular mevcuttur. Daha fazla detay yapılan çalışmalar sonunda ortaya çıkacaktır. Tespit çalışmaları devam ediyor. Önümüzdeki saatlerde açıklanacak. Yaralı olan güvenlik görevlilerimizin olduğunu söyleyebilirim. Muhtemelen yabancı uyruklu da var, vatandaşlarımız da var. Daha fazla detay veremiyoruz.”
Bu haber toplam 506 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Türkiye  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber