Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Adana'nın kaderini Kılıçdaroğlu belirleyecek
31 Mart 2015 / 10:10
Adana'nın kaderini Kılıçdaroğlu belirleyecek
Adana'nın kaderini Kılıçdaroğlu belirleyecek

Cumhuriyet Halk Partisi'nde 21 Mart eğilim yoklamasından çıkan sonuç, Adana'da bundan sonra mevcut üyesi yapısı var oldukça bu tür oylamaları tarihe karıştırdı.. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "CHP'nin başında olduğum sürece Adana ve bazı illerde eğilim yoklaması da ön seçim de yapılmayacak" dedi..

CHP lideri, Adana'daki eğilim yoklaması kaynaklı şikayetlerden bunalmış durumda.. Parti kurmaylarına "Adana'yı bana bırakın, nihai kararı ben vereceğim" diyen Kılıçdaroğlu, bir daha böyle hataya düşmeyeceği noktasında kararlı..


5. KONTENJAN BİR SIRA ÖNE ÇEKİLEBİLİR..


Bu arada genel merkeze ulaşan Zeydan Karalar şikayetleri CHP'de ilginç formül ve önerilerin ortaya atılmasına neden oldu.. Öncelikle eğilim yoklamasına katılan isimlerin hiçbiri kontenjan adayı olarak gösterilmeyecek.. İkinci ve beşinci sıraya sadece kontenjan aday adayı olarak başvuranlar yerleştirilecek.. 


CHP genel merkezi, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın eğilim yoklamasına müdahalesine ve sonuç üzerinde etkili olmasından da rahatsız.. Buna göre Karalar'ın Adana'nın kaderinde söz sahibi olmaya çalışmasına duyulan tepki kontenjanda oynama ile sonuçlanabilir..


Kent dengelerini korumak adına beşinci sıra kontenjanının dördüncü sıraya çekilme ihtimali belirdi.. Gerçekleşmesi halinde Karalar'ın desteklediği Aydın Uslupehlivan 5. sıraya gerileyecek..


KARALAR'A TEPKİYİ HAFİFLETMEK İÇİN..


Adana CHP'deki 56 milletvekili aday adayı da Seyhan Belediye Başkanına tepkili, ayrıca 7 Haziran'da nasıl bir tavır sergileyecekleri de meçhul..


Kontenjana müdahale ile Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın eğilim yoklamasına olduğu gibi 7 Haziran seçimlerine asılması ve Adana'da kendisine yönelik tepkilerin bu yolla hafifletilmesi amaçlanıyor.. Aynı zamanda eğilim yoklaması adaleti de temin edilmiş olunacak..
Bu ve benzeri formüller CHP Adana İl Başkanı Burhanettin Bulut'un, Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile görüşmesinde ele alınacak.. 
Son sözü elbette CHP lideri söyleyecek..

Bu haber toplam 327 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Siyaset  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber