Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Adana'da '12 Mart' etkinlikleri
13 Mart 2018 / 10:01
Adana'da '12 Mart' etkinlikleri
Adana\'da \'İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy\'u Anma\' programı gerçekleştirildi
Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından, 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulünün 97’nci yıl dönümü coşkulu bir törenle kutlandı.

Başkan Hüseyin Sözlü’nün katılımıyla düzenlenen törende Büyükşehir Belediyesi personelleri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların katılımı ile İstiklal Marşı'nın kabulünün 97’nci yıl dönümüne özel bir kutlama gerçekleştirildi. 

Arif Nihat Asya Bayrak Parkı ve Müzesi’nde düzenlenen törende Adana Büyükşehir Belediyesi personelleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşların katılımıyla 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulünün 97’nci yıl dönümü coşkulu bir törenle kutlandı.

Törende İstiklal Marşı’nın okunması öncesinde Arif Nihat Asya Bayrak Parkı ve Müzesi’nde bulunan hilal ve yıldız etrafında ellerinde bayraklarla Büyükşehir Belediyesi zabıta, temizlik ve itfaiye personelleri çevrelenerek özel bir görüntü oluşturdu. 

"Kurtuluş mücadelesini destanlaştırmıştır" 
İstiklal Marşı’nın coşkuyla okunmasının ardından bir konuşma yapan Başkan Sözlü, İstiklal Marşı’nın bir bağımsızlık mücadelesinin ardından vatan şairi Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılarak bu mücadelenin destanlaştırıldığını ifade etti. 

"Eskimeyecektir" 
Dün Kurtuluş Savaşı’nda mücadele eden kahramanların bugün de Afrin’de adeta Türk vatanının bölünmez bütünlüğü ve bağımsızlığı için mücadele ettiğini aktaran Sözlü, “Bilinmesini isterim ki çekilen çileleri ve bağımsız yaşama iradesini satırlarında destanlaştıran ve özetleyen İstiklal Marşımız, aziz milletimiz yaşadıkça taşıdığı derin anlamıyla eskimeyecek ve kalplerde asılı durduğu yerden inmeyecektir” dedi.
 
Sarıçam ilçesi Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlik, İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşu ile başladı.

Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmeni Türkan Öz tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapıldı. 

Öğrenciler tarafından, “Asım’ın Nesli” temalı oratoryonun sahnelenmesi ve “Gazinin Nasihati” adlı tiyatro oyununun oynanmasının ardından, İstiklal Marşı’nı “En Güzel Ben Okuyorum” yarışmasında ilkokullar arasında birinci olan Çukurova İMKB İlkokulu öğrencisi Elif Adıgüzel, ortaokullar arasında birinci olan 15 Temmuz Şehitleri İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Şeyma Fatma Eskigölge ile liseler arasında birinci olan ÇEP Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Levent Can Filik, Adana Valisi Mahmut Demirtaş’tan ödüllerini aldı. 

İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesi ile devam eden etkinlikte, Yüreğir Doğankent Celil Çavuşoğlu İlkokulu öğrencisi Furkan Durankuş, Yüreğir Mehmet Adil İkiz Ortaokulu öğrencisi Zeynep Başkaya, Yüreğir Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Hicabi Vural ödüllerini 10. Tanker Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral İsmail Günaydın’dan aldı. 

Anma günü etkinliği, okulun fuayesindeki Mehmet Akif Ersoy ile ilgili görsellerin yer aldığı fotoğraf ve resim sergisinin protokol üyeleri tarafından gezilmesinin ardından son buldu.
 
Adana'nın Kozan ilçesinde Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi’nin organizasyonu ile “12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma” programı gerçekleştirildi.

Belediye sinema salonunda gerçekleşen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Program protokol konuşmaları ve okul müdürü Mehmet Doğan’ın konuşmaları ile devam etti. 

Günün anlam ve önemini belirten konuşmalar, Mehmet Akif ve Gençlik konulu slayt gösterimi, Safahat'tan şiirlerin okunması, Anadolu’nun Dirilişi konulu drama gösterisi, koro eşliğinde türküler, İstiklal Marşı’mızı en güzel okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilerin İstiklal Marşı’mızı okumaları, ödül töreni ve kapanış ile program son buldu. 

Programa Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam, Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Şenöz, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yeşil, İlçe Garnizon Komutanı Binbaşı Ahmet Eroğlu ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, okul müdürleri, daire amirleri, öğrenciler ve davetliler katıldılar.

 

Bu haber toplam 1,117 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber