Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
ABD'de müslüman kadına şok
04 Mayıs 2016 / 08:54
ABD'de müslüman kadına şok
ABD’de Müslüman bir kadın, başörtüsünü zorla çıkartan polis memuruna dava açtı

 

Pazartesi günü Amerika’nın Kaliforniya eyaletinde Kirsty Powell isimli Müslüman bir kadın, gecikmiş ödemeler yüzünden kendisini tutuklayan polis memurunun zorla başörtüsünü çıkarttığı gerekçesiyle polis memuruna karşı dava açtı.

Long Beach şehri polis departmanına karşı yapılan şikayete göre, geçen yıl Mayıs ayında araçlarıyla evlerine doğru giderken 2 polis memuru aracı kenara çekmelerini isteyerek, hakkında kesinleşmiş olan iki farklı para cezasının ödenmediği gerekçesiyle Kirsty Powell’ı tutuklayarak Long Beach polis departmanına götürdü.

İddiaya göre karakolda görevli olan erkek polis memuru, diğer polislerin ve tutukluların gözü önünde Afro-Amerikalı olan Powell’ın başörtüsünü zorla çıkararak, başörtüsüne orada izin verilmediğini ve erkek polis memurunun kendisine temas etme yetkisinin olduğunu söyledi.

Kirsty Powell yaşadığı bu deneyim sonucunda hissettiklerini anlatırken şu ifadeleri kullandı:

“Acı çektim ve büyük bir utançla, aşağılanma hissiyle, manevi ızdırap ve duygusal olarak yaşadığım stresle acı çekmeye devam ediyorum. Kimsenin benim yaşadıklarımı yaşamasını istemiyorum, bu dehşet verici bir olay. Müslüman kız kardeşlerimin kendilerini iyi hissetmelerini, güven içinde başörtülerini takmalarını ve dik durmalarını istiyorum. Hepimiz insanız ve adaleti hak ediyoruz.”

‘İlk Değişim Maddesi ve İnsan Hakları’ avukatı Carey Shenkman: “Diğer erkek görevliler ve onlarca tutuklunun önünde o polisin, Bayan Powell’ın ABD anayasasının ‘İlk Değişim’ maddesinde vurgulanan din ve vicdan özgürlüğü hakkını ve onurunu çiğnemesi için hiçbir mazereti olamaz.” ifadelerini kullandı.

 
Bu haber toplam 827 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Dünya  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber