Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
5 Yaşındaki Cumali'nin Yanarak Öldüğü Evin Sahibi Beraat Etti
15 Haziran 2016 / 10:26
5 Yaşındaki Cumali'nin Yanarak Öldüğü Evin Sahibi Beraat Etti
Adana'da 5 yaşındaki Cumali Karahan'ın yanarak öldüğü evin tapusu üzerine olan 42 yaşındaki öğretmen Evren Baştekin, 'taksirle ölüme neden olmak' suçundan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada beraat etti.

5 yaşındaki Cumali Karahan'ın yanarak öldüğü evin tapusu üzerine olan 42 yaşındaki öğretmen Evren Baştekin, 'taksirle ölüme neden olmak' suçundan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada beraat etti.

Merkez Çukurova İlçesi'nin Belediyeevleri Mahallesi'nde Mennan ve Hüsne Karahan çiftinin kiracı olarak oturdukları evde, geçen 16 Şubat'ta çocukları Cumali Karahan, oturma odasındaki bilgisayarda oynamak için fişini prize taktı. Bu sırada bilgisayarda patlama meydana gelirken evde yangın çıktı. Hüsne Karahan, odaya girip 8 yaşındaki kızı Betül'ü dışarı çıkardı ancak duman Cumali'yi kurtarmasına engel oldu.

BABA ŞİKAYETÇİ OLMADI

Evin sahibi kadın öğretmen Evren Baştekin hakkında, evin elektrik tesisatının düzenli bakım ve onarımını yaptırmayıp yenilemediği gerekçesiyle taksirle ölüme neden olma suçundan 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle Adana 21'inci Asliye Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı. Tutuksuz sanık Evren Baştekin, mahkemede evi yıllar önce kayınpederinin hediye ettiğini belirterek, "Evi ben kullanmıyordum ancak tapusu benim üzerime. Evde kayınpederim otururdu, çıktığında da kiraya verdi. Böyle şeyleri düşünmediğim için kontratı ben imzaladım. Evin her şeyi ile kayınpederim ilgileniyordu" diye savunma yaptı. Bugün yapılan karar duruşmasına, tutuksuz sanık Evren Baştekin ile ölen çocuğun babası Mennan Karahan katıldı.

Cumali Karahan'ın babası Mennan Karahan da sanıktan şikayetçi olmadığını belirtti. Hakim, Evren Baştekin'in olayda kusuru bulunmadığı gerekçesiyle beraatine karar verdi.

Bu haber toplam 825 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber