Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Suriye okullarında yılsonu etkinliği
25 Haziran 2014 / 09:37
Suriye okullarında yılsonu etkinliği
Suriyeli savaş mağduru çocuklar bu yıl eğitimlerini tamamladı ve yılsonu bitirme etkinliği düzenledi
Suriyeli savaş mağduru çocuklar Adana İnsani Yardım Derneği’nin girişimi, Adana Valiliğinin talimatı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tahsis edilen okullarda bu yıl eğitimlerini tamamladı ve yılsonu bitirme etkinliği düzenledi.

Adana Büyükşehir Tiyatro salonunda yapılan etkinliğe, Adana İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, Şube Müdürü Metin Erduran, STK temsilcileri, çok sayıda Suriye ve Türk vatandaşı katıldı.

Etkinlik kuranı kerim ile başladı, ardından Adyar başkanı Veysel Tepeli selamlama konuşma yaptı.

Tepeli: Suriye okullarının başlangıcından bu güne kadar yapılanları anlattı, yeni eğitim ve öğretim yılında eğitime katkılarının aratarak devam edeceğini ifade etti ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Ardından İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar selamlama yaptı.
 Adana’ya yeni atandığını ve ilk etkinliğe katıldığını, Suriye okulları ile ilgili yeni bilgi aldığını, yeni eğitim öğretim yılında üzerlerine düşeni en iyi şekilde değerlendirerek gereğinin yapılacağını ifade etti.

Daha sonra ADYAR – İHH Suriye Okulları Koordinatörü Mahmut Eraslan söz aldı.
Eraslan, yaptığı konuşmada üç ayrı okulda 53 eğitimci ile 1000 öğrenci eğitim alıyor, aylardır Suriyeli çocuklar ile iç içeyiz gördüğüm kadarı ile savaştan etkilenmişler, korkulu halleri, insanlara karşı mesafeleri vardı. Açlıktan ağlayan, bayılan çocuklar vardı, babaları cezaevinde olanlar ve şehit edilenler yetimler vardı. İşte bu çocuklar şimdi sizlerin karşısına çıkarak yeteneklerini ortaya koyacaklar gelin bu çocuklara sahip çıkalım dedi.

Üç ayrı okulda hazırlık yapan Suriyeli çocuklar, birbirlerinden güzel oyunlar sergiledi, şarkı söyledi, Suriye halk oyunları ve geleneksel müzikleri ile izleyicilerin beğenilerini kazanan çocukların mutlulukları görülmeye değerdi.

 

Bu haber toplam 739 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Eğitim  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber