Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Dr.Temel KARAKUŞ
Dr.Temel KARAKUŞ
KRONİK AĞRININ ETKİLİ TEDAVİSİ LOKAL- SİSTEMİK OZON

 

 

İlim ilim bilmektir

İlim kendin bilmektir

Sen kendini bilmezsen

Ya nice okumaktır

                 Yunus Emre

 

KRONİK AĞRININ ETKİLİ TEDAVİSİ

LOKAL- SİSTEMİK OZON

 

Ağrı , gerçek bir doku hasarı ile birlikte bulunan hoş olmayan acı veren bir histir ve kesinlikle kişiye özeldir herbirimizde farklılıklar taşır. Doğduğumuz andan itibaren bir çok uyaran ile karşılaşırız, bu uyaranlar AĞRI  EŞİĞİ  denilen ,ağrıya karşı her birimizin verdiği yanıtta önemli rol oynar. İşte bu yüzden ağrılı bir uyarana karşı yanıtta kişiden kişiye farklılıklar görülür. Birimiz ayak parmağını sehpaya çarptığında önemsemiyorken diğerimizin parmağına incecik bir iğne batsa gözlerinden yaşlar gelecek kadar ağrı hissedebilmektedir. Ağrı Eşiğinin düzeyine göre ağrı şiddeti değişir.

 

Bu yazıda kronik ağrı tedavisinin Ozon ile tedavisinden bahsedeceğim.

 

Çok uzun, sürekli tekrar eden ağrıya kronik ağrı denir  ve farklı sebepleri  vardır. Tekrarlayan hareketler,kas ve eklemlerin uygunsuz ve kötü  kullanımı, romatizma, fibromiyalji , kas ve tendon yırtılmaları, eklem zedelenmeleri , aşırı duygusal stres  gibi durumlarda aylar hatta yıllar süren kronik ağrılar meydana gelebilir.  Bu tip ağrıların oluşumunda çok ince kılcal damarların iyi kanlanma sağlayamadığı  tespit edilmiştir.

 

( Asıl sorunun ince kılcal damar çevresindeki sinir uçlarından kaynaklandığı anlaşılmıştır. Yani bir noktada hissedilen ağrı aslında o bölgeden kaynaklanmıyor olabilir.)

 

Bazı kronik ağrılar eklem içi, eklem çevresi, kas- tendon kemiğe yapışma noktaları sırt omuz ağrıları ve firomiyalji olarak kendini gösterebilir. Bu tip ağrıların nedenleri ağrı bölgesine göç eden  iltihabi hücrelerin çoğalarak şişlik ve kızarıklık yapmalarıdır. Romatizmadan etkilenmiş eklemlerin akut  alevlenmelerinde, travmaya bağlı eklem bozukluklarında ve bel fıtığının başlangıcında bu tip ağrılar görülür.

 

Kronik ağrının saydığım bu tiplerinin tamamında ya kanlanma iyi sağlanamıyordur ya da iltihabi hücreler ağrıya sebep oluyordur.

 

Bu anlatılanların Lokal ve Sistemik OZON TEDAVİSİ ile ilgisine gelelim şimdi de:

 

Ozonun kan yolu ile uygulamasında ( Sistemik Ozon ) NİTRİK OKSİT denen bir madde açığa çıkar bu madde kılcal damarları genişletir ve kanlanma normal düzeylere yaklaşır. Aynı zamanda kan oksijen seviyesi yükselir, hasarlı doku onarımı hızlandırılmış olur ve ağrı azalır. Sistemik Ozonun en etkili olduğu ağrı nedenleri ROMATİZMA, FİBROMİYALJİ, BEL FITIĞI ve MİGREN dir.

 

Lokal Ozon Uygulamasında , OZON kas , eklem içi veya tendona doğrudan enjekte edilir. Uygulandığı bölgede önce sıcaklık hissi ile saniyeler içinde adeta AĞRI KESİCİ gibi etki gösterir birkaç gün içinde ödemi belirgin derecede azaltır iltihap hücrelerinin uygulama bölgesinden uzaklaşmasını sağlar. Lokal Ozon un en etkili olduğu ağrı nedenleri ise TENİSÇİ DİRSEĞİ , DİZ EKLEMİ AŞINMASI , MENİSKÜS YIRTIĞI , BEL FITIĞI, ROMATİZMA VE FİBROMİYALJİ dir.

 

Uzun süre ağrı kesici kullanımını engelleyen Sistemik ve Lokal Ozon Uygulaması herhangi bir yan etki oluşturmaması ile dikkat çekmektedir, daha önceden kullanılan ilaçların azaltılmasını veya tamamen bırakılmasını sağlar. Ozon Tedavisinin organ ve dokular üzerindeki olumlu etkileri de eklendiğinde Kronik Ağrı Tedavisinde iyi bir tedavi seçeneği olarak elimizi kuvvetlendirmektedir.

Bu yazı toplam 126925 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber