Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Dr.Temel KARAKUŞ
Dr.Temel KARAKUŞ
UZAY TEDAVİSİ NEDİR ?

Uzay Tedavisi Amerika'da Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA tarafından 1956 yılından buyana kullanılmaktadır. Kullanım amacı Uzaya gönderilen astronotların uzaya fırlatılırken oluşan G kuvveti yani Yerçekimi  İvmesinden olumsuz yönde etkilenmelerini önlemektir. Pozitif yerçekimi ivmesi 6-9 arasında insan bedeni tarafından kaldırılabilir. Negatif ise -3 / -3,5 a kadar tolere edilebilir. Bu sınırların dışındaki yerçekimi ivmesi önce görmeyi bozar ardından bilinç kaybolur. Yerçekimi ivmesine karşı koyabilme gücünü arttırmak amacıyla NASA tarafından tüm bedene negatif basınç uygulaması yapılmıştır. Böylelikle damarlarıın dayanıklılığı yükselmiştir.

 

UZAY TEDAVİSİ 10 yılı aşkın süredir tıbbi cihaz olarak da kullanılmaya başlanmıştır.  Tıbbi Alanda kullanılan UZAY TEDAVİSİ ile alt Ekstremiteye (Bacaklara ve leğen kemiğine) aralıklı negatif basınç uygulanır.  Aralıklı negatif basınç içinden kan ve lenf sıvısı geçen tüm damarlara bir çeşit egzersiz yaptırır. Damarlara daha fazla kan gitmesini sağlar böylece kılcal kan damarlarına kadar kanlanma sağlıklı bir dönüşüme uğrar. Aynı sağlıklı dönüşüm lenf damarları için de geçerlidir.

 

UZAY TEDAVİSİ ülkemizde henüz yeterince bilinmemektedir. Günümüzde memleketimiz Adana'da ve İstanbul'da olmak üzere sadece iki sağlık  merkezinde uygulanmaktadır.

 

UZAY TEDAVİSİ NASIL UYGULANIR?

 

Vacumed IVT Cihazında ,belden aşağı kısım sabitlenir ve aralıklı negatif basınç uygulaması yapılır. Cihazın yatay alanına yatırılan hastaya 30 veya 40 dakika boyunca tedavi uygulanır. Vacumed IVT UZAY TEDAVİSİ bacak ,baldır ve leğen kemiği bölgelerinde kanlanmayı ve lenf dolaşım hızını arttırarak kan dolaşımını ve lenf dolaşımını düzeltir . Hasta ile herhangi bir temas yoktur( Temassız Tedavi) , ağrı ,sızı veya enjeksiyonlu işlem olmadığı için de uygulanması hasta tarafından kolaylıkla kaldırılabilmektedir.

 

UZAY TEDAVİSİNİN AMACI NEDİR?

 

Asıl amaç alt ekstremite km ve lenf dolaşımını arttırmak , rahatlamış dolaşım ile doku tamiri ve gelişimi sağlanmaktadır. Özellikle bacak ağrılarının uyku bozuklukları yaptığı hastalarda ağrıyı hızla kesebilmektedir . Testis ve penis kan dolaşımını arttırarak sertleşme bozukluklarında kullanılmakta ve ayrıca penisin  hacim kazanmasını desteklemektedir. Dolaşım bozukluklarından kaynaklanan VARİS ve Sellülit tedavisinde de kullanılmaktadır.

 

UZAY TEDAVİSİNİN KULLANILDIĞI DURUMLAR NELERDİR ?

 

En sık kullanım alanları

 

YARA TEDAVİSİ

LENFÖDEM TEDAVİSİ

LİPÖDEM TEDAVİSİ

EREKSİYON SORUNU

PENİS HACMİ YÜKSELTME

VARİS TEDAVISİ

SELÜLİT TEDAVİSİ

SPOR PERFORMANSI

KRONİK YORGUNLUK

BACAK AĞRILARI

BALDIR AĞRILARI

ÖDEM TEDAVİSİ

HİPERTANSİYON

HUZURSUZ BACAK

UYKU BOZUKLUKLARI

DİYABETİK YARALAR

LENF DRENAJ SORUNLARI

AMELİYAT SONRASI LENF DRENAJI

 

 

İlaçların yetersiz kalabildiği tedavilerde , ince kılcalların daha aktif çalışabilmesi ve lenf drenajının sağlıklı bir şekilde devam edebilmesi için kullanılan UZAY TEDAVİSİ nde herhangi bir yan etki bulunmamaktadır.

Bu yazı toplam 1593 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber