Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Genç engelliler engel tanımıyor
21 Nisan 2014 / 14:57
Genç engelliler engel tanımıyor
Genç Engelliler Spor Kulübü sporcuları Türkiye Bedensel Engelliler Atletizm Şampiyonası’ndan 17 madalyayla döndü.

Adana Genç Engelliler Spor Kulübü sporcuları Türkiye Bedensel Engelliler Atletizm Şampiyonası’ndan 8 altın, 7 gümüş ve 2 bronz madalya alarak döndü. Kulüp Başkanı Celal Karadoğan, genç sporcuların uluslar arası müsabakalara katılıp başarılı olmak için var güçleriyle çalıştıklarını söyledi.

Ankara 19 Mayıs Stadyumu’nda 12-13 Nisan tarihleri arasında yapılan Türkiye Bedensel Engelliler Atletizm Şampiyonası’na 17’si müsabakalarda yarışan 21 sporcu ile katılan Genç Engelliler Spor Kulübü başarılarına bir yenisini ekledi.
Genç Engelliler Spor ve Gençlik Kulübü sporcuları 12-13 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilen müsabakalarda yarıştıkları branşlarda 8 Altın, 7 Gümüş, 2 Bronz madalya kazandılar. 100 metrede yarışan Dilba Tanrıkulu ve 400 metrede yarışan Mehmet Ali Atmaca baraj derecelerini geçerek Avrupa Şampiyonası'na katılmaya hak kazanan sporcular oldu.

Genç Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Celal Karadoğan, kulüp sporcularının başarı için büyük fedakarlıklarla müsabakalara hazırlandığını belirterek, “Hedefimiz sporcularımızın uluslar arası müsabakalara katılacak derecelere ulaşıp uluslar arası alanda başarılar elde etmesi. Sporcularımızın hepsi bu hedef doğrultusunda var güçleriyle çalışıyorlar” diyerek sporcularını kutladı.

MADALYA KAZANAN SPORCULAR VE BRANŞLARI

Erkeklerde Fevzi Kurul, cirit ve disk atmada Türkiye şampiyonu, gülle atmada Türkiye ikincisi olurken, Yunus Toppınar gülle atmada Türkiye şampiyonu, cirit atmada ise Türkiye üçüncüsü, Yusuf Dağ da gülle atmada Türkiye şampiyonluğu derecesini, cirit atmada da Türkiye ikincisi olma başarısını gösterdi.
Ahmet Hazım Aydınoğlu ise cirit ve gülle atma branşlarında Türkiye ikincisi olurken, Alp Eren Bayram da gülle atmada kendi kategorisinde Türkiye şampiyonluğunu elde etti.

Kulübün bir diğer başarılı sporcusu olan Mehmet Ali Atmaca da 200 Metre ve 400 metre koşularında Türkiye ikincisi oldu. Atmaca, bu başarısıyla barajı geçerek Avrupa Şampiyonası’na katılmaya da hak kazandı.

Kadınlarda ise rüzgarın kızı olarak adlandırılan Dilba Tanrıkulu 100 metre koşuda ve uzun atlamada Türkiye Şampiyonu olarak iki altın madalya kazandı.

Gülle Atmada Aslıhan Beyazıt Türkiye şampiyonu, Atiye Alhan ise Türkiye üçüncüsü oldu. Kadınlarda cirit atmada tek madalya ise Gamze Yalkuman’dan geldi. Yalkuman kendi kategorisinde Türkiye ikincisi olarak gümüş madalyanın sahibi oldu. 
Bu haber toplam 306 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Spor  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber