Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Dolar rekor üstüne rekor kırıyor
23 Ocak 2014 / 10:08
Dolar rekor üstüne rekor kırıyor
Rekor seviyede!

Piyasalarda sular durulmuyor. Merkez Bankası'nın politika faizi ve faiz koridorunu sabit tutmasının ardından dolar 2.2905 TL'yi görerek rekor kırdı. Euro da 3.1040 TL'yi görerek tarihi rekorunu genişletti.

Piyasalar güne yine rekorlarla başladı. Dolar uluslararası piyasalarda dakikalar içinde 2.2680 TL'den 2.2905 TL'ye kadar yükselerek yeni rekor kırdı.

Euro/TL kuru da sabah saatlerinde bankalararası piyasada 3.1040 TL'yi görerek rekoru genişletti.

Yüzde 50 dolar yüzde 50 Euro'dan oluşan sepet kur ise 2,6963 TL ile yeni rekora imza attı.

Uzmanlar siyasal belirsizliğin devam etmesinin yanı sıra Merkez Bankası'nın son faiz kararıyla piyasaya net mesaj veremediğini belirtiyor.

Yurtiçinde ise döviz kurlarının tarihi zirve rekorlarını geliştirmeye devam etmesine karşın Borsa İstanbul'da genele yayılan alışlarla yükseliş isteğinin hakim olduğu görüldü. Dolar ve avro dün tarihi zirvelerini geliştirirken, BIST 100 endeksi de yükselişini 3. güne taşıyarak son bir haftanın en yüksek kapanışını gerçekleştirdi. Bugün yine dolar/TL'nin tarihinin en yüksek seviyesini 2,2907’ye yükseltmesinin negatif etkisiyle güne başlayacak olan piyasalarda son günlerde hisse senedi ve endeks kontratlarında görülen güçlü alışların devam edip etmeyeceği ve açılışta görülebilecek satış baskılarının gücü takip edilecek. 

Bu haber toplam 371 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Ekonomi  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber