Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Doğa Koleji bir doğa nesli yetiştiriyor
14 Mart 2014 / 08:09
Doğa Koleji bir doğa nesli yetiştiriyor
‘Mutlu Çocuk Öğrenir’

‘Mutlu Çocuk Öğrenir’ ilkesiyle kurulan ve doğa nesli yetiştirmeyi hedefleyen Doğa Koleji, Adana’da daha kuruluşunun birinci yılında eğitimin odağı haline geldi. Eğitime farklı bir bakış açısı getiren ve her yerde adından söz ettiren Doğa Koleji’nin, Adana’da eğitim camiasının lokomotifi olacağına kesin gözüyle bakılıyor. Doğa Koleji İlkokul Müdürü Pınar Tenik, Adana’da kuruluşunun daha birinci yılı dolmamasına rağmen okullarına gösterilen teveccühün kendilerini çok mutlu ettiğini ifade etti. İstanbul’da 2002 Yılında kurulan Doğa Koleji’nin Türkiye çapında yaygın bir eğitim ağının bulunduğunu kaydeden Tenik, Oxford Üniversitesi eğitim ortaklığı ile tüm dünyaya açıldıklarını kaydetti. Çocukları bilginin yanında sosyal hayata da hazırladıklarını kaydeden Tenik, doğayı ve hayvanları seven bir nesil yetiştirmeyi hedeflediklerini bildirdi.

KURUM KÜLTÜRÜ ve PRENSİPLER

Demokrasi kültürüne ve özgürlüğe inandıklarını kaydeden Doğa Koleji İlkokul Müdürü Pınar Tenik, “Doğa Koleji, 2002 yılında kurduğunda, demokrasi kültürüne ve özgürlüğe olan inancını kurumun DNA'sı haline getirirken, çalışan ve yöneticilerine sunduğu demokratik ortamla Doğa Koleji'nin sağlıklı ve özgüvenli gelişimini sağladı” dedi.

ULUSLARASI VİZYON

Uluslararası vizyonla dünya vatandaşları yetiştirdiklerinin altını çizen Tenik şunları söyledi: “Kurulduğumuz günden beri globalleşen dünyadaki gelişmeleri yakından takip ediyor ve uluslararası standartlarda öğrenciler yetiştirmek için uluslararası vizyonumuzu oluşturuyoruz. Bu vizyon doğrultusunda dünya standartlarında eğitim veriyor, sadece Türkiye'nin değil dünyanın takip ettiği eğitim modelleri geliştiriyor, uluslararası projeler gerçekleştiriyor, yönetici, eğitimci ve öğrencilerimizin yurtdışı açılımlarını destekliyoruz.”

EN ÇOK AB PROJESİNİ BİZ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ

En çok Avrupa Birliği projesini geliştirdiklerinin altını çizen Tenik konuşmasını şöyle konuştu: “Uluslararası işbirlikleri yürütme stratejimiz ve proje bazlı eğitim yaklaşımımızın sonucu olarak Türkiye'nin en çok AB Projesi gerçekleştiren okulu olmamızın yanında, 5 projesi AB Komisyonu Yürütme Ajansı tarafından fonlanan ilk ve tek Türk okulu olmanın gururunu yaşıyoruz.”

BETT SHOW'A KATILAN İLK OKULUZ

Doğa Koleji olarak eğitim teknolojilerinde de öncülük ettiklerini anlatan Tenik şu görüşlere yer verdi: “Doğa Koleji olarak dünyanın en büyük eğitim teknolojileri fuarı olan BETT Show'a Türkiye'den katılan ilk ve tek okuluz. Ayrıca 'BETT Show'daki Tek İnovatif Okul' ödülünü almaya hak kazandık.”

GESS SHOW'DA EĞİTİM MODELİMİZİ TANITIYORUZ

Doğa Koleji eğitim modelini dünyanın her yerinde tanıttıklarını vurgulayan Tenik şunları söyledi: “Dünyanın en büyük eğitim fuarlarından biri olan GESS Show'da öğrencilerimiz fuardaki başarılı sunumu ile ayakta alkışlanırken t-MBA Eğitim Modelimiz, önemli bir ödül daha alarak 'En Başarılı Uluslararası Eğitim Modeli' seçildi.”

MİSYON

Ezber yerine özümseyerek öğrenmeyi ilke edindiklerine dikkat çeken Tenik şöyle konuştu: “Ezberden öte özümseyerek öğrenen, kendini bilgiyle doldurmak yerine bilgiyi kullanan, yalnızca testlerde değil, okullar arası kültür, sanat, spor, bilim gibi her dalla ilgili çalışmalarda başarılı olan, birikimi yüksek, özgür düşünen ve düşündüklerini açıkça ifade edebilen, uluslararası bir vizyona sahip, yerel değerlere bağlı, evrensel değerlere açık, bilimsel çalışmalar yürütebilecek seviyede yabancı dil bilgisi olan, geleceğin aydınlık liderleri olacak bireyler yetiştirmek kurumsal misyonumuzu oluşturuyor.”

MARKA DEĞERİ

Kaliteyi artırarak büyüdüklerini belirten Tenik, şu bilgilere yer verdi: “Doğa Koleji olarak kurulduğumuz 2002 yılından beri kalitemizi artırarak büyüme vizyonumuzu hayata geçirmek için durmadan çalışıyoruz. 2008 yılında Türkiye'nin birçok ilinde kampüslerimiz açılırken, 2013 yılında sadece İstanbul'da 13 yeni kampüsle Türkiye genelinde 85 eğitim noktası oluşturduk. Hedefimiz Doğa Koleji'nin ayrıcalıklı eğitimini 100'den fazla kampüsle tüm Türkiye'ye ulaştırmak.”

KAMPÜSLERİMİZ TÜRKİYE’Yİ SÜSLÜYOR

Doğa Koleji’nin etkileyici mimari ve donanımlara sahip kampüslerinin tüm Türkiye'yi süslediğini anlatan Tenik, “Çevre dostu kampüslerimiz öğrencilere mutlu, sosyal, güvenli bir ortam sunarken etkileyici mimarileri herkesin dikkatini çekiyor. Ödüllü mimarlar tarafından tasarlanan sosyal alanları, eğitim sistemimizin standartları olarak tüm kampüslerimizde öğrencilerimize sunuyoruz” dedi.

ORTAKLIKLARIMIZ

Tenik, dünya liderleriyle yaptıkları işbirliğini şöyle sıraladı: Dünya Liderleriyle Ortaklıklar Yapıyoruz, Apple İlan Etti: Türkiye'nin İlk Lighthouse Okuluyuz, Oxford University Press Ortaklığımız ile İngilizce Eğitiminde Çığır Açıyoruz, Eğitimin Dev İsmi Pearson İle İçerik İşbirliği Yapıyoruz, Turkcell İşbirliğimiz İle Eğitimi Mobil Yapıyoruz, Tüm Sınıflarımızda Dünyanın En Akıllı Tahtalarını Kullanıyoruz, Vestel İşbirliğiyle Akıllı Okullar İnşa Ediyoruz, Britannica İşbirliği İle 21. yy Trendlerini Takip Ediyoruz.

TEKNOLOJİ

“Eğitim Teknolojilerinde Dünya Bizi Takip Ediyor’ diyen Tenik şunları söyledi:“Eğitim Teknolojileri birimimiz ile teknolojiye yön veren üretimlerde bulunuyoruz. Tüm kampüslerimizde dünya standartlarının önünde eğitim teknolojileri kullanıyor, kendi oluşturduğumuz zengin program ve içeriklerle benzersiz bir eğitim veriyoruz.”

E-DOĞA İLE ÖĞRENCİLERİMİZİ ONLİNE TAKİP EDİYORUZ

e-doğa ile öğrencileri online takip ettiklerinin altını çizen Tenik, “Doğa Koleji olarak velilerimizin çocuklarının eğitimine gösterdiği hassasiyetin bilincindeyiz. Doğa Koleji web sitesi üzerinden uygulamaya konan e-Doğa ile veliler çocuklarının ders programları, sınıf içerisinde yapılan etkinlikler, sınav sonuçları, ayrıntılı karne raporları, yazılı tarihleri ve devamsızlık bilgileri gibi eğitim süreçlerimizle ilgili her veriye rahatlıkla ulaşabiliyor” diye konuştu.

TEKNOLOJİYİ KULLANARAK BENZERSİZ EĞİTİM ALANLARI YARATIYORUZ

Benzersiz eğitim alanları yarattıklarının da üstünde duran Tenik konuşmasını şöyle sürdürdü:

“3D sınıfı, Kurgu Odası, Düşler Atölyesi, Dijital Kütüphane ile eğitimi teknolojiyle bir araya getiriyor, öğrencilerimizin günümüz şartlarından optimum faydalanacakları bir ortamda eğitim almalarını ve kendilerini geliştirmelerini sağlıyoruz. 3D sınıfında; fizik, kimya, biyoloji olmak üzere birçok ders 3 boyutlu olarak görüntü ve ses teknolojisi ile işleniyor."

Bu haber toplam 487 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Eğitim  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber