Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Demirspor'un Malatya kampında şok!
18 Mayıs 2016 / 10:01
Demirspor'un Malatya kampında şok!
Adana Demirspor’un, antrenmanlarını ‘güvenlik gerekçesi’ ile başka kentte yapmasına karar verdi.
ADANA DEMİRSPOR’A MALATYA KAMPINDA ŞOK KARAR 
Malatya Valiliği İl Spor Güvenlik Kurulu, PTT 1. Lig play-off maçları için Malatya'da kampa giren Adana Demirspor’un, antrenmanlarını ‘güvenlik gerekçesi’ ile başka kentte yapmasına karar verdi.

Malatya İl Spor Güvenlik Kurulu, kararını şöyle açıkladı:
“TFF 2015-2016 sezonunda PTT 1. Lig’de Elazığ Atatürk Stadyumu'nda 19 Mayıs saat 21.30'da oynanacak olan Vartaş Elazığspor-Adana Demirspor play-off müsabakası için 16 Mayıs’ta ilimize intikal eden Adana Demirspor kafilesinin, 17 Mayıs saat 17.30 sıralarında ve 18 Mayıs saat 17.00 sıralarında Alima Yeni Malatyaspor takımı antrenman tesislerinde gerçekleştirilmesi planlanan antrenman organizasyonlarının, Alima Yeni Malatyaspor takım taraftarı ile Adana Demirspor takım taraftarları arasındaki rekabet, 2015-2016 sezonunun ilk yarısında ilimizde, ikinci yarısında Adana ilinde meydana gelen olaylar ve her iki takım taraftar gruplarının sosyal medya üzerinden karşılıklı olarak şiddet içeren atışmalarının birlikte değerlendirilmesi neticesinde güvenlik gerekçesi ile ilimizde yapılmamasının tavsiye niteliğinde kararına; toplantıya katılan üyelerin oy birliği ile karar verilmiştir." 

Adana Demirspor kafilesinin akşam üstü kentten ayrılarak Elazığ’a geçeceği öğrenildi.
 
ADANA DEMİRSPOR, TEPKİLER ÜZERİNE MALATYA’DA ANTRENMAN YAPAMADI
PTT 1. Lig’de normal sezonu 54 puanla 3. sırada tamamlayan Adana Demirspor’a Play-Off maçı öncesi tepki gelince, takımın Malatya’da antrenman yapmaması kararlaştırıldı.

Vartaş Elazığspor ile 19 Mayıs Perşembe günü saat 21.30’da oynayacağı Play-Off yarı final ilk maçı için Pazartesi akşamı Malatya’ya gelerek kampa giren mavi-lacivertliler, Malatyaspor Taraftarlar Derneği’nin büyük tepkisiyle karşılaştı. 

Konakladığı otele yoğun güvenlik önemleri altında giren Şimşekler, asıl şoku ise bugün yaşadı. Malatyaspor taraftarlarının sosyal medyada örgütlenmesi ve antrenman sahalarının Adana temsilcisine açılmaması yönündeki tepki çığ gibi büyüyünce şehirde maç oynanmayacak olmasına rağmen İl Spor Güvenlik Kurulu olağanüstü toplandı. 

Toplantıda Malatyaspor taraftarlarının verebileceği tepkiler gündeme gelirken, yaşanabilecek olumsuzlukları önceden engellemek için Adana Demirspor’un Malatya’da idmana çıkmaması yolunda bir tavsiye kararı alındı. Saat 14.30 sularında biten toplantı sonrası alınan kararla ilgili yazı, Adana Demirspor Kulübü’ne iletildi. Bunun üzerine takımın konakladığı otelde futbolcularla kısa bir toplantı yapan Adana Demirspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, çalışmalara Elazığ’da devam edeceklerini söyledi.

SOYSAL KARARI OLUMLU KARŞILADI
Adana Demirspor kafilesinin Elazığ’a doğru yola çıkmasının ardından basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan Malatyaspor Taraftarlar Derneği Başkanı Murat Soysal, “Adana Demir takımının Malatya’da konaklamaması ve Yeni Malatyaspor tesislerinin kullanılmamasıyla ilgili zaten dün düşüncelerimizi dile getirmiştik. Yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçmek için sağduyulu bir karar alan İl Spor Güvenlik Kurulu’muza ve bu süreçte tek yumruk olan büyük Malatyaspor taraftarına teşekkür ediyorum” dedi.
 
SEDAT SÖZLÜ: UTANÇ VERİCİ BİR DURUM!
Adana Demirspor Başkanı Sedat Sözlü, Malatya Valiliği İl Spor Güvenlik Kurulu’nun, PTT 1. Lig Play-off maçları için Malatya'da kampa giren mavi-lacivertlilerin antrenmanlarını ‘güvenlik gerekçesi’ ile başka kentte yapması kararına tepki gösterdi. 

Kararın ardından Aytaç Durak Tesisleri’nde yönetim kurulu üyeleri ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Başkan Sözlü, Adana Demirspor’un adeta Malatya’dan kovulduğunu belirterek, “Malatya’da kampa giren takımımız, bugün valiliği aldığı olağanüstü kararla resmen şehir dışına atıldı. Kulübümüz Malatya’yı terk etti. Bu davranışıyla vali Malatya turizmini başta sabote etti. Kim Malatya’ya kampa gelir bu saatten sonra. Bir konuk takımın kampta bile güvenliğini sağlayamamak bile acziyettir valilik için. Vali Süleyman Kamçı bugünden itibaren derhal istifa etmelidir. Vilayet makamının açıklaması utanç vericidir. Vali Malatya ile Adana arasına nifak tohumu atmaktadır. Birkaç kendini bilmezin açıklaması ve sataşması Malatya halkını temsil etmez. Böyle skandal bir karar olmaz. Sayın İçişleri Bakanı’na çağrı yapıyoruz. Lütfen bu valiyi gözden geçirsinler” diye konuştu.

“GEREKİRSE KIZILAY ÇADIRINDA KAMP KURARIZ”
Sözlü, “Türkiye Cumhuriyeti’nin konektöründe siyasi hasım olduğumuz Ermenistan, İsrail, Yunanistan takımları bile geldiğinde en iyi şekilde ağırlanmıştır. Böyle bir ortamda Adana Demirspor’u Malatya’da ağırlayamamak utanç vericidir. Alima Yeni Malatyaspor ile ileride bir maçımız olduğunda herhalde Malatya’da kampa da giremeyeceğiz. Böyle bir sonuç ortaya çıkıyor. Düşünebiliyor musunuz benim teknik direktörümün, futbolcumun psikolojisini. Zor şartlarda biz bu takımı Malatya’ya götürdük. Böyle bir maç öncesi böyle bir şey yapılır mı? Bütün olumsuzluklar Adana Demirspor’a mı denk geliyor. Aleyhimize alınan kararları çok kolay alıyorlar. Bu şekilde artık kasıt arıyoruz” ifadelerini kullandı.

Konunun takipçisi olacaklarını söyleyen Sözlü, “Biz gerekirse Türk Kızılay’ından çadır isteriz. Çadırda kamp kurarız, bu takımı Play-off’dan çıkaracağız Allah izin verirse” dedi.

 

Bu haber toplam 721 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Spor  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber