Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Çılgın okuldan çılgın proje
04 Haziran 2014 / 23:41
Çılgın okuldan çılgın proje
Oğuz Kürşad Şengel’in okul müdürü olmasından sonra çılgın projelere imza atan Kozan İsmet İnönü Ortaokulu yine çılgın bir projeye imza attı.

Biz bir aileyiz. Her hafta farklı bir projeye imza atacağız.” Diyerek göreve bir yıl önce  iddialı başlayan okul müdürü Oğuz Kürşad Şengel,  dediğini yapıyor ve eğitim kadrosuna çok güveniyor.  Bu sefer de bir ilki gerçekleştirerek toplam 40 dakikalık ve iki perdelik tamamen İngilizce tiyatro oyununu Belediye Sinemasında sahneletti.

Kozan ismet İnönü Ortaokulu tarafından ‘Truva’ isimli İngilizce tiyatro  sergilendi.

Oyun öncesi bir konuşma yapan Okul Müdürü Oğuz Kürşad Şengel kaliteli eğitim vermek için gece gündüz çalıştıklarını ifade etti. Sadece akademik başarıyı değil sosyal başarıları da hep göz önünde tuttuklarını ifade eden Şengel; “İsmet İnönü Ortaokulu olarak sosyal ve kültürel etkinliklere çok önem veriyoruz.Bizim için sanat ve sporda çok önemli. Öğrencilerimizin satranç oynamasını ve kitap okuma alışkanlığı kazanmaları için etkinlikler düzenliyoruz. Okulumuzda 4 ayrı tiyatro grubu çalışıyor. Öğrencilerimizin İngilizceyi ana dili gibi kullanabilmeleri için yabancı dil eğitimine önem veriyoruz. Bugün burada Kozan’da bir ilki gerçekleştirerek ilk kez yabancı dilde bir tiyatro oyunu sahneleyeceğiz. Oyunun hazırlanmasında emeği geçen başta öğretmenlerimize, velilerimize, okul aile birliğimize, her zaman yanımızda olan Kaymakamımıza, Belediyemize, İlçe Milli Eğitim Müdürümüze, kıymetli basına ve bu oyunu izlemeye gelen siz seçkin misafirlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmanın ardından öğrencilerin kitap okuma alışkanlığını geliştirmeleri için geçtiğimiz aylarda yapılan  ‘100 Temel Eser’  sınavında derece alan öğrencilere Milli Eğitim Müdürü Kemal Kavak tarafından ödülleri verildi. Ayrıca sınavı düzenleyen öğretmenlere iseBelediye Başkan Yardımcısı Yaşar Şenöz tarafından çiçek takdim dildi.

Yabancı dilde sahnelenmesi nedeni ile Kozan’da bir ilk olma özelliği taşıyan ‘Truva’ isimli oyunun, okulun İngilizce öğretmenleri Esra Şener ve Zeynep Yıldırıcı tarafından hazırlandığı bildirildi. Tamamı öğrencilerden oluşan 30 kişilik oyuncu ekibi ile 4 ayda hazırlanan oyun, izleyenlerden tam not aldı. Okulun bilişim teknolojileri öğretmeni İsmail Altıntaş tarafından hazırlanan ses efektleri sayesinde, profesyonel tiyatroları aratmadı.

Oyunu izlemeye Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Şenöz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Kavak ve Kozan MYO müdürü Doç. Dr. Faruk Toklu’nun yanı sıra çok sayıda eğitimci, basın mensubu ve davetli katıldı.

Bu haber toplam 733 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Eğitim  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber