Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Bu defa öğretmenlere eğitim verildi
09 Mayıs 2014 / 21:17
Bu defa öğretmenlere eğitim verildi
Adana'da öğretmenlere toplumsal cinsiyet, istihdam ve sosyal sorumluluk eğitimi verildi.

Ruhsal ve fiziksel değişimlerin yoğun olarak yaşandığı 11-18 yaş grubundaki gençlere destek olmak amacıyla çeşitli çalışmalar yürüten Genç Hayat Vakfı, Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalanan protokol kapsamında "Ben de Varım" ve "Yurtta Genç Var" isimli iki yeni projeyi hayata geçirdi.

Adana, Ankara, İstanbul ve İzmir'de uygulanacak projelerin ilk ayağı öğretmen eğitimleri olarak belirlendi. 6-9 Mayıs tarihlerinde, Adana'da düzenlenen eğitim programının açılışına Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığı temsilcileri ve Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Müdürlüğü Müdürü Doç. Dr. Ali Yılmaz katıldı.

Projenin açılış konuşmasını Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Müdürlüğü Müdürü Doç. Dr. Ali Yılmaz yaptı. Yılmaz, "Beni heyecanlandıran bu eğitimin sıradışılığı ve informal olması bu seminere katılan öğretmenlerimizin neler kazandırdığı buradan giderken hayatınıza önemli katkılar sağlayacağınızı ümit ediyorum. Kazanımlarınızı gittiğiniz yerlere taşıyacağınızı biliyorum. Güzel şeyler olacak, öğretmen yetiştirmede strateji belirleyerek çalışma başlattık. Temel amacımız öğretmenlerimizin topluma rol model olması ve statüsünü en iyi yerlere getirilmesidir" dedi.

Adana İl Milli Eğitim Müdürü Muharrem Gelen, eğitime katılan öğretmenlerin 4 gün boyunca Genç Hayat Vakfı'nın uzman eğitmenlerince; etkin dinleme, empati, çatışma yönetimi, takım çalışması, toplumsal cinsiyet, sosyal sorumluluk, istihdam, meslek seçimi, özgeçmiş hazırlama, mülakat teknikleri konularında interaktif ve nonformal eğitim teknikleriyle hazırlanmış çalışmalara katıldıklarını belirtti. Gelen, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı Hizmetiçi Eğitim Sertifikası alan öğretmenlerin, kendi okullarındaki öğrencileriyle bir yıl boyunca atölye ve saha çalışmaları gerçekleştireceklerini söyledi.

Bu haber toplam 416 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Eğitim  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber