Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Amatör Spor Haftası müsabakaları
20 Ekim 2015 / 09:56
Amatör Spor Haftası müsabakaları
“Amatör Spor Haftası” etkinlikleri kapsamında tenis müsabakaları Adana’da gerçekleştirildi.
Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen “Amatör Spor Haftası” etkinlikleri kapsamında tenis müsabakaları Adana’da gerçekleştirildi. 
 
Amatör Spor Kulüpleri Federasyonunun Başkanı Ali Gülleri Çukurova İlçesinde bulunan “Spor Park Tenis Kortu”nda gerçekleştirilen tenis müsabakasında yaptığı konuşmada, sporun evrensel bir dil olduğunu söyledi.

Gülleri şöyle devam etti: Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Federasyonunun ortaklaşa düzenlediği Amatör Spor Haftası tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de büyük heyecan ve coşku ile kutlanmaktadır. Sporun herkes tarafından yapılması ve bir alışkanlık haline getirilmesi için 13-19 Ekim tarihleri arasında hafta boyunca etkinlikler düzenlenecek. Özellikle çocuklarımızın spora başlamalarını sağlamak en önemli hedeflerimizdir. Ayrıca gençlerimizin de zararlı alışkanlıklardan uzak tutulmasını sağlayacak en güzel araç olan spor,etkinlikleri boyunca sevdirilerek, yapılması sağlanacaktır.”

“SPOR ZARARLI ALIŞKANLIKLARDAN UZAKLAŞTIRIR”

Gülleri, sporun birleştirici bir güç olduğunu işaret ederek “Sporun bir ülkedeki birleştirici gücünü hepimiz görmekteyiz.Geleceğimiz olan çocuklarımızın hayatlarını sağlıklı ve zararlı alışkanlıklardan arınmış olarak garanti altına alabiliriz. Başarılı sporcuların tanıtılması, sosyal sorumluluk duygusunun oluşturulması yönüyle kişi ve kurumların sponsorluk yapmaya teşvik edilerek spor bilinci ve kültürünün benimsetilmesi hedeflerimiz arasındadır” diye konuştu.

3 gün süren turnuvada sporcuların velilerin ilgisi de dikkati çekti.
Turnuva sonunda dereceye giren sporcular ve ödüllerini verenler şunlar:
Küçük Kızlar:1-İnci Sırlıbaş 2-Gülperi Özel 3-Nilsu Atar'ın kupalarını Adana ASKF Başkanı Ali Gülleri verdi.
Küçük Erkekler: 1-Batuhan Duyular 2-Kaan Aksoy 3-Ufuk Açan'nın kupalarının ASKF Yönetim Kurul Üyesi Şahin Ciğer verdi.
Genç Kızlar:1-Nesife Arslan 2-Ezgi Açıkbaş 3-İlayda Açlan'nın kupalarını Dr.Mehmet Etiz Anadolu Lisesi Okul Müdürü Osman Uysal verdi.
Genç Erkekler:1-Rahmi Can Açan 2-Kerem Şahin 3-Berkay Özata'nın kupalarını Atatürk Kız Meslek Lisesi Beden Eğitim Öğretmeni Feridun Açan verdi.

 

Bu haber toplam 571 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Spor  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber