Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Adana'ya bin 505 kişilik öğrenci yurdu
26 Şubat 2014 / 17:24
Adana'ya bin 505 kişilik öğrenci yurdu
Coş, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Adana’ya bin 505 kişilik öğrenci yurdu yapılacağını söyledi

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Adana’ya bin 505 kişilik öğrenci yurdu yapılacağını söyledi.


Çukurova Üniversitesi Yerleşkesinde bulunan Fevzi Çakmak Öğrenci Yurdu kampüsü içerisinde yapılacak öğrenci yurdu ile ilgi bilgi veren Vali Coş, “Öğrencilerimizin hizmetine sunulacak 4 blok ve 2 sosyal tesisten oluşacak bin kişilik yurdun zemin etüdü çalışmaları tamamlandı. Kazı çalışmaları 10 gün içerisinde bitecek ve mart ayı içerisinde yurdun temeli atılacak” dedi.

Vali Coş, Kozan ilçesinde de 505 kişilik öğrenci yurdu yapılacağını belirterek, “Kozan Meslek Yüksel Okulu civarına yapılacak öğrenci yurdu ise 2 blok ve sosyal tesisten oluşacak. Nisan ayı sonunda kazı çalışmalarına başlanılacak olan yurdun, zemin etüt çalışmaları bitmek üzere. Burada da en kısa sürede temel atılarak, 2015 yılında eğitim öğretime hazır hale getirilerek, öğrencilerimizin daha konforlu bir barınma yerinde eğitim öğretimlerini tamamlamalarını hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Adana ve Kozan’a bin 505 kişilik otel konforunda öğrenci yurdu yapılacağını vurgulayan Vali Coş, “Bu yatırımların ilimize kazandırılmasında başta Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç’a, Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Ömer Çelik’e ve Adana milletvekillerimize şükranlarımızı sunuyoruz” dedi. 
Bu haber toplam 401 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Eğitim  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber