Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Yaşlı kadın ve engelli oğlunu evden attılar
18 Haziran 2015 / 08:59
Yaşlı kadın ve engelli oğlunu evden attılar
Adana’da ev kirasını ödeyemediği için 2 gün önce evden atılan yaşlı kadın ve zihinsel engelli oğlunun sokaklardaki dramı yürek burktu.

Ailenin dramı sosyal medyada yer alınca Adana Büyükşehir Belediyesi görevlileri, aileyi misafirhaneye yerleştirdi. 
Yüreğir ilçesinde yaşayan Sultan Paracı (78) ve zihinsel engelli oğlu Hüseyin Gülşen (45) oturdukları evin kirasını ödeyemedi. Bir süre sonra ev sahibinin ‘evden çıkın’ demesi üzerine ne yapacaklarını şaşıran aile, az miktarda eşyasıyla birlikte yerleştiği Mimar Sinan İlköğretim Okulu’nun yanındaki boş arazide, türlü imkansızlıklar içinde 2 gün geçirdi.
Çevredeki vatandaşlar, ailenin yürek burkan dramını fotoğraflayıp, sosyal medyada paylaştı. Kısa sürede paylaşım rekorları kıran fotoğraflar üzerine Adana Büyükşehir Belediyesi harekete geçti. Sağlık İşleri Daire Başkanlığı’ndan gelen bir ekip, aileyi eşyalarıyla birlikte Suriye’nin Telafer kentinden Türkiye’ye sığınan Türkmenler’in kaldığı misafirhaneye yerleştirdi.
78 yaşındaki Sultan Paracı, sokakta kendilerine kimsenin yardım etmediğini belirterek, “Rezil olduk, aç kaldık” diye konuştu. 
Misafirhaneye yerleştirildikten sonra şaşkınlığı gözlerinden okunan yaşlı kadının hala bitmeyen yaşam endişesi, dikkat çekti. Yaşlı kadının oğlu Hüseyin Gülşen ise misafirhaneye yerleştirilmeden önce yaşadığı sokaklarda çok üşüdüklerinden ve kimsenin kendilerine yiyecek bir şey getirmediklerinden yakındı.
Aileyi sokakta fark edip, yardım eden vatandaşlardan Sergen Kasal, anne ile oğlunu görür görmez kaymakamlık, emniyet, belediye gibi kurumlara haber verdiklerini ve sosyal medyada paylaşım yaptıklarını anlatarak, harekete geçen Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve diğer yetkililere teşekkür etti.
Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı yetkililerinden Mert Karslı da haberi sosyal medya üzerinden duyarak olay yerine geldiklerini, aileyi yerleştirdikleri misafirhanede, ailenin tüm ihtiyaçlarının karşılanacağını belirtti.
Yaşlı kadının henüz çocuk yaşta üvey anne bakımına muhtaç kaldığı ve uzun süre şiddet gördüğü öğrenildi. Zorla evlendirildikten sonra evden kovulduğu kaydedilen kadının, uzun yıllar psikolojik ve maddi problemler yaşadığı öğrenildi.
Bir süre misafirhanede kalacak olan ailenin gıda ve giyim ihtiyacı olduğu bildirildi. Bağış yapmak isteyen vatandaşların Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı’na başvurması yeterli.

Bu haber toplam 417 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber