Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Vali Mustafa Büyük Neşteri Vurdu
01 Mayıs 2015 / 18:27
Vali Mustafa Büyük Neşteri Vurdu
Dört yıldır ölü bir yatırıma dönüşen binanın 6 katı tırpanlanarak bina 8 kata düşürülecek

Uçakların iniş ve kalkış yaptığı güzergâhı (mânia) hesap edilmeden inşa edilmesi yüzünden devletin başına dert olan Adana Emniyet Müdürlüğü hizmet binası sorunu nihayet çözülüyor.. Dört yıldır ölü bir yatırıma dönüşen binanın 6 katı tırpanlanarak bina 8 kata düşürülecek..
İl Özel İdaresi tarafından 2010 yılında Döşeme Mahallesi'ndeki valilik yanında 25 milyon 347 bin liraya ihale edilen bina, uçuş güvenliğini tehlikeye düşürdüğü gerekçesiyle, SHGM'nin, 25,487 metrelik fazladan yapılaşmanın uçuş emniyetini tehlikeye düşürdüğü uyarısı üzerine Seyhan Belediyesi, kaba inşaatı tamamlanan binanın çalışmalarını durdurulmuştu.. Sorunun çözümü için Valilik, milletvekilleri ve sivil toplum kuruluşları ile yapımcı firma Bakanlık düzeyinde girişimlerde bulundu. Ancak şimdiye kadar bir çözüm bulunamamıştı..
İlçe belediyesinin imar planına işlememesi yüzünden devleti de müteahhidi de zor durumda bırakan bu durumun çözülmesi için tam dört yıl beklenmek zorunda kalındı..
Adana Valisi Mustafa Büyük yılların sorununa, "Madem en başta bir hata yapılmış, 6 katını yıkalım bina bir an önce hizmete girsin" kararını aldı.. Muhtemelen 7 Haziran seçimleri sonrasında bu karar uygulamaya konulacak.. Bu uygulama ile Adana Emniyet Müdürlüğü hizmet binası toplam 10 bin metrekare kapalı alan kaybetmiş olacak..
Faturanın kime patlayacağı ya da üzerinin kapatılıp kapatılmayacağı ise merak ediliyor..
Bilindiği gibi yüklenici firma Avcı İnşaat (Halil Avcı), yapımını neredeyse her aşamasında ilgilileri uyarmış ancak bir sorun olmadığı noktasında görüş bildirilmesi üzerine inşaata devam etmişti.. 

 

Bu haber toplam 369 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber