Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Seyyah Bizim İller projesi
03 Nisan 2014 / 15:06
Seyyah Bizim İller projesi
6 bin kişinin farklı illeri ve kültürleri tanıyarak kendilerini geliştireceklerini söyledi.

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyetini sürdüren Gençlik Merkezi Müdürü Eyup Çelikoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yaşama geçirdiği “Seyyah Bizim İller” projesi kapsamında kentten 6 bin 14-26 yaş grubu 6 bin kişinin farklı illeri ve kültürleri tanıyarak kendilerini geliştireceklerini söyledi.
Çelikoğlu, geçen hafta içinde 11 otobüsle 437 üyenin Kayseri’ye, 225 üyenin de Şanlıurfa’ya götürüldüğünü, bunun yanı sıra çevre il ve ilçelere günü birlik gezilerin gerçekleştirildiğini, gezilere büyük ilgi olduğunu kaydetti.
Geziye katılan gençlerin, yeni dostluklar edindiklerini, öz güvenlerini kazandıklarını ve mutlu olduklarını ifade eden Çelikoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Seyyah Bizim İller Projesi sayesinde kentimizden sezon içinde 6 bin genç farklı illeri ve kültürleri tanıyarak kendilerini geliştiriyorlar. Geçen hafta içinde Kayseri ve Şanlıurfa’ya giderek bu bölgelerin tarihi, kültürel, turistik ören yerleri ziyaret edildi. Geziler sırasında hem Kayseri, hem de Şanlıurfa’nın Gençlik Merkezi müdürleri ve liderlerinden büyük destek gördük. Bu etkinlikte bizleri en çok mutlu eden konu, bazı gençlerin ilk kez kent dışına çıkmalarıydı. Ayrıca, gittiğimiz illerde, gezi sırasında kıyafet, davranışlarımızla Adana’yı iyi temsil ettik.“
Çelikoğlu, planlanan program kapsamında farklı tarihlerde Konya, Kayseri 2, Şanlıurfa 3,Tarsus 2, Gaziantep 4, Kozan 4, Pozantı 4 kez geziye gideceklerini de sözlerine ekledi.

 
Bu haber toplam 323 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Kültür-Sanat  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber