Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Okul Bahçelerinden Çadırlar Kaldırılıyor
12 Mart 2023 / 17:18
Okul Bahçelerinden Çadırlar Kaldırılıyor
Okullarda 13 Mart hazırlığı: Çadırlar kaldırılıyor Adana'da yaşanan depremin ardından ara verilen eğitime 13 Mart'ta yeniden başlama kararı alınırken, okullarda eğitim-öğretim için hazırlıklar başladı.

Adana'da yaşanan depremin ardından ara verilen eğitime 13 Mart'ta yeniden başlama kararı alınırken, bu çerçevede okul bahçelerine kurulan çadırlar kaldırıldı.

 

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat günü Elbistan ve Pazarcık ilçesinde yaşanan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremde 11 il etkilendi. Deprem nedeniyle yıkımların yaşandığı Adana'da da eğitim-öğretime ara verildi. Adana'da ise 1 Mart'ta açılacağı duyurulan okulların açılması ise 13 Mart'a ertelendi. Adana'da bulunan 1556 okuldan ağır ve orta hasarlı olmayan okullarda, 516 bin 775 öğrenci 13 Mart günü yeniden okula başlayacak. Bu nedenle hafta sonu olmasına rağmen okullarda hummalı bir çalışma başladı. Deprem nedeniyle okulların bahçesine kurulan çadırlarda kaldırılmaya başlandı. Vatandaşlar eşyalarını topladıktan sonra görevliler tarafından AFAD'ın çadırları tek tek söküldü.

Okul bahçesindeki çadırda yaşayan Meryem Özmen binalara girmeye korktukları için çadırda kaldıklarını belirterek, "Ancak okul açılacağı için çadırlar kaldırıldı. Artık başımızın çaresine bakacağız. Çocukların da artık okula gitmesi gerekiyor. Devletimizden milletimizden Allah razı olsun. Eve girmeye hala korkuyoruz. Artık bir süre de araçlarda kalacağız" diye konuştu.

 

Kaynak: İHA
Kaynak.Sondakika.com
Bu haber toplam 272 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber