Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Kuzey'in kadınları Çukurova'da
11 Aralık 2015 / 09:10
Kuzey'in kadınları Çukurova'da
Belgesel film yönetmeni ve sanatçı Varol Uzlu’nun, Karadeniz’i ve kadınlarını anlatan ‘Yeşilbigelerim’ adlı fotoğraf sergisi

Adana Valisi Mustafa Büyük ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin tarafından Orhan Kemal Kültür Merkezi’nde açıldı. Sergiden elde edilecek tüm gelirin çocukların eğitimine harcanacağı belirtildi.
Geçen hafta Orhan Kemal Edebiyat Festivaline ev sahipliği yapan Çukurova Belediyesi, fotoğraf sanatçısı ve belgesel film yönetmeni Varol Uzlu’nun Karadeniz’deki yaşamı anlattığı fotoğraflarıyla sanatseverlerin karşısına çıktı. Orhan Kemal Kültür Merkezi’ndeki serginin açılışını Adana Valisi Mustafa Büyük, Çukurova Kaymakamı Dr. M. Ali Özkan, ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar ve Sabah Gazetesi Bölge Temsilcisi Ersin Ramoğlu ile birlikte yapan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Sanata, sanatçıya kapımız da yüreğimiz de hep açık olacak. Bir tek sergi salonu bile yokken şimdi 4 tane var. Dereleri, çayı, fındığı ve Temel’iyle Türkiye’nin dünyaya sunduğu bu güzelliği önce Akdeniz ve Adana görsün istedik” dedi. 
Sergideki 75 fotoğrafın tual üzerine özel baskıyla yapıldığı belirtildi.
Açılışa katılan konuklara, sergiye ev sahipliği yapan Çukurova Belediyesi’ne ve fotoğraf sanatçısı Varol Uzlu’ya teşekkür eden Adana Valisi Mustafa Büyük, “Bu tür sanat etkinlikleri o şehrin seviyesini, algısını ve gelişmesini ortaya koyar” diye konuştu. 
Etkinliğe TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Akdeniz Bölge Başkanı Rana Dal da katıldı.

Bu haber toplam 742 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Kültür-Sanat  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber