Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
İşten çıkartmalara 'Ramazan' ayarı
08 Temmuz 2014 / 14:18
İşten çıkartmalara 'Ramazan' ayarı
AK Partili Gülaçtı, emekliliğe zorlanan belediye çalışanlarının Ramazan ayında yaşayacakları zorluklara dikkat çekti.

AK Parti Grup Sözcüsü Ozan Gülaçtı, Adana Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında, emekliliğe zorlanan belediye çalışanlarının Ramazan ayında yaşayacakları zorluklara dikkat çekti. MHP Grup Sözcüsü Ali Şimşek ise, çalışanların “Aş ve ekmek” noktasında sıkıntıya düşeceği için, emekliliklerin Ramazan sonrasına ertelenmesi için meclise teklif sundu.


Büyükşehir Belediyesi Meclisi Temmuz ayı ilk oturumu Büyükşehir Belediye Başkanvekili Salih Gökçe'nin başkanlığında gerçekleşti. Gündem dışı söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Ozan Gülaçtı, belediye kadrolarının yenilendiğini belirterek, üst kadroların yanı sıra alt kadroların da şekillendiğini, emekliliği gelmiş olanların da sevk edildiğini söyledi.

Hazırlık yapmaları için makul bir süre verilmeden insanların emekliliğe zorlandığını söyleyen Gülaçtı, “Şu mübarek Ramazan ayında düştükleri durum bizleri derinden üzüyor” dedi.
 
İşten çıkarılan işçilerin de olduğunu belirten Gülaçtı, Gökçe'ye şu soruları yöneltti:
“Acaba sayın başkan göreve geldiğinde belediyede memur ve işçi statüsünde çalışan kaç kişi vardı? Sizin döneminizde kaç kişi emekli oldu, edildi ya da işten çıkarıldı? Bunların yerine ya da başka makamlara kaç kişi alındı. Seçim öncesindeki 3 ayda sizin de ittifak yaptığınız yönetim tarafından kaç kişi işe alındı, bunlar seçim sonunda işleri bittiği için tekrar mı çıkarıldı? Hizmet alım ihaleleri yerine çıkarılan işçi yerine yenileri mi alınmaktadır?”

Gülaçtı, “İşe gelmeden, oturduğu yerden maaş alan bankamatikçilerin işten çıkarılması hususunda da önem veriyoruz” ifadelerini kullandı.

Salih Gökçe ise belediyede çalışan sayısının 8 bin 600'ü aştığını söyledi. 2013'te seçimlerden 1,5 ay öncesine kadar binden fazla kişinin işe alındığını belirten Gökçe, işin erbabı olan çalışanların işten çıkarılmayacağını ve bankamatikçilere karşı olduklarını söyledi.

Ekmeği için çalışanların yanında olacaklarını belirten Gökçe, şöyle konuştu:
“Gencecik çocuklar, üniversite mezunu, işe alınmışlar ama nasıl alınmışlar? Yürek karalayıcı. Sözleşmedeki maddelerden bir tanesi, 'Birinci ayın 1'i başlangıç, ikinci ayın 28'i bitiş. 'Çocuğa, 'İşe alındın' deniyor ve 10 ay daha uzatıyor. Bu da kafi değil, ikinci madde daha kötü. 'İşyerinin olduğu, il hudutları içerisinde her işte çalıştırılır.' Nasıl bir vicdan, nasıl bir merhamet? Bu yığınları temizlemezseniz, bu meselelerde ne yapacaksınız? Yukarı bıyık aşağı sakal.'”

MHP Grup Sözcüsü Ali Şimşek ise, çalışanların “Aş ve ekmek” noktasında sıkıntıya düşeceği için, emekliliklerin Ramazan sonrasına ertelenmesi için meclise teklif sundu. Ancak teklif bugün oylanmadı.

Gündem maddelerine geçilmesiyle birlikte, 38. sırada olan “İhtisas komisyonları oluşturulmasına ait teklif”, sevk edilecek maddeler nedeniyle birinci sıraya alındı. Oylama sonucu kabul edilen maddeye göre, Kırsal Kalkınma, Tarım Orman ve Hayvancılık, Turizm ve Sanat, Kent Ekonomisi ve Meslek Odaları, Sosyal Hizmetler Engelliler ve Halkla İlişkiler, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler, Kentsel Yenileme ve Kent Estetiği, Deprem ve Doğal Afetler Komisyonları kuruldu.

Gündemin 37. maddesine göre ise geçtiğimiz günlerde mahkeme kararıyla sözleşmesi iptal edilen İntelli'nin, şuan boş olan, çeşitli caddelerde yer alan otoparkların belediyeye ek getir sağlaması amacıyla İmar İnşaat'a devredilmesi tartışıldı. Madde, Plan, Bütçe ve müşterek komisyonlara havale edildi. Otopark sınırları ve düzenlemeleri yeniden görüşülüp tartışıldıktan sonra önümüzdeki günlerde karar verilecek. 
Bu haber toplam 419 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber