Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Halk parkına sahip çıktı
26 Haziran 2015 / 09:53
Halk parkına sahip çıktı
-Cumhuriyet Parkı’na Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmak istenen kafeterya ve benzeri uygulamalar vatandaşların tepkisini çekti.

-Yurt Mahallesi’nde bulunan parka defalarca gelen belediye görevlileri, mahalle sakinlerinin “Gezi” benzeri eylemi nedeniyle istediğini yapamadı.

-Son olarak onlarca zabıta ile parka gelen Belediye görevlileri yine halkın tepkisi ve direnişi ile karşılaştı, halk parka sahip çıktı.

PARKTA YAPILAŞMA İSTEMİYORLAR

Adana’da son günlerde “Gezi” benzeri bir olay yaşanıyor. Adana Büyükşehir Belediyesi, Çukurova ilçesi Yurt Mahallesi’nde bulunan Cumhuriyet Parkı içerisinde kafeterya, çay bahçesi gibi yapılaşmaya gitmeye çalışıyor. Ancak özellikle parkın etrafında oturan vatandaşlar yapılmak istenen uygulamaya tepki göstererek, parkta yapılaşmaya karşı çıkıyor.

ÇİMLERE BİNALARIN ŞEKİLLERİ ÇİZİLDİ

Adana Anadolu Lisesi Caddesi üzerinde bulunan Cumhuriyet Parkı’na bir süre önce gelen Büyükşehir görevlileri çocukların oynadığı, insanların vakit geçirdiği çimlerin üzerine çeşitli şekiller çizdiler. Vatandaşlar bu şekillerin parka yapılacak binaların sınırlarını belirlediğini öğrenince tepkiler başladı. Vatandaşlar parkta yapılaşma istemediklerini belirtti.

HER DEFASINDA HALK TEPKİ GÖSTERDİ

Halkın tepkisi üzerine Büyükşehir görevlileri birkaç gün sonra tekrar parka geldi ancak yine aynı tepkiyle karşılaştı. Büyükşehir görevlileri halkın tepkisinden çekindikleri için son olarak onlarca zabıtayla parkı adeta bastı. Vatandaşların tepkisi de aynı şekilde oldu. Parkın halka ait olduğunu belirten mahalle sakinleri yine belediye görevlilerine istedikleri yaptırmadı.

NEFES ALACAĞIMIZ TEK YER BU PARK

Parkın yapılaşmasına tepki gösteren mahalle sakinleri, “Burası bizim zaman geçirebileceğimiz, yüksek binaların arasında nefes alabildiğimiz tek yer. Şimdi buraya da bir şeyler yaparak halkın kullanacağı alanı iyice daraltmak istiyorlar. Burada yapmak istedikleri işyerlerini kime verdiler, kim işletecek bilmiyoruz. Bizi de ilgilendirmiyor. Biz parkımıza dokunulmasını istemiyoruz” dediler.

Bu haber toplam 353 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber