Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Çelikcan Misis’i turizm merkezi yapıyor
13 Mayıs 2016 / 11:26
Çelikcan Misis’i turizm merkezi yapıyor
Yüreğir Belediyesi ile Adana Arkeoloji Müzesi, Roma İtalyan Ulusal Araştırma Merkezi ve Pisa Üniversitesi işbirliğinde yürütülen 2016 Bahar Dönemi Arkeolojik kazıları devam ediyor.

 Kazılar sonrası Misis’in turizm merkezi olması planlanıyor.

KAZILAR DEVAM EDİYOR

Kazılara yılda iki dönem (ilkbahar ve sonbahar) devam edildiğini belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan Misis'in yapılan kazılar sonucu önemli bir turizm merkezi olacağını belirtti.  Misis'te kazı çalışmalarının 2012 yılından bu yana devam ettiğini dile getiren Başkan Çelikcan, çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte bölgenin önemli bir turizm merkezi olacağını belirtti.

KAÇAĞA GEÇİT VERİLMİYOR

Bölgenin şu anda sit alanı olduğunu ve kaçak yapılaşmaya asla izin vermeyeceklerinin altını çizen Başkan Çelikcan, “Misis önemli bir yaşam merkezi. Devam eden çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte ortaya çok güzel eserler çıkacaktır. Bunun için bölgeye ayrı bir önem veriyoruz. Çevre estetiğini bozacak kaçak yapılara kesinlikle izin verilmeyecektir” şeklinde konuştu.

MİSİS ÇOK YÖNLÜ BİR PROJE

'Ölümsüzlük Şehri Misis' projesinin sosyal, turizm ve ekonomik boyutuyla çok yönlü bir proje olduğunu belirten Çelikcan, “Dünya kültürel mirasına kazandırılması yönüyle kültürel boyutu, vatandaşların sosyal yaşama kazandırılması yönüyle sosyal boyutu, Çukurova turizmine katkısı yönü ile turizm ve kültür boyutu, ekonomik girdilerin sağlanması yönüyle ekonomik boyutu vardır” dedi.

ÖLÜMSÜZLÜK ŞEHRİ MİSİS

Çelikcan şöyle devam etti: ”Belediyemiz 'Ölümsüzlük Şehri Misis' projesi ile adeta bölgemiz ve ülkemiz için model teşkil edecek nitelikli ve çok yönlü bir çalışmaya imza atmaktadır. Çukurova Üniversitesi de kazıdan çıkartılacak ürünlerin gerek restorasyonu, konservasyonu ve gerekse müze amaçlı imitasyon üretiminin yapılması ilimiz açısından önem arz etmektedir.”

misis-genel-görüntü.gifmisis-yukaridan.gifmisis.gifmisis2.gifmisis3.gif

Bu haber toplam 1,779 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Kültür-Sanat  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber