Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Büyükşehir'den İsim Listesi İstendi!
29 Mayıs 2015 / 08:51
Büyükşehir'den İsim Listesi İstendi!
Hastaneler kavşağından Ruh Sağlığı'na kadar olan mesafede kurulu tek istasyon olan Güzelyalı Petrol şartları uygun olmasına rağmen 8 yıldır atıl durumda bekletiliyordu

Çukurova Belediyesi'nde bu kriz Soner Çetin başkanlığında hukuk çerçevesinde çözüldü; ancak Adana Büyükşehir Belediye meclisi uzatmaları oynamaya çalışırken kendini de büyük riske attı..

Edinilen bilgilere göre yasal şartlarının tamamı uygun olmasına karşın üç ayı geçkin bir süredir bu dosyanın Büyükşehir Meclisi'nde gündeme alınmaması üzerine arsa sahipleri yasal yollardan hakkını aramaya başladı.. Bu bağlamda Adana Cumhuriyet Savcılığa başvuran arsa sahipleri suç duyurusunda bulundular..

Savcılık, konuyu Adana Valiliğine intikal ettirdi ve devletin bağımsız bürokratlarından oluşan bir komisyon kurularak dosyanın durumu ele alındı.. Komisyon yasal bir engel olmadığına hükmedip bu görüşünü Vilayet aracılığıyla Cumhuriyet Savcılığına bildirdi..

Bunun üzerine Cumhuriyet Savcılığı Adana Büyükşehir Belediyesi'ni bir yazı yazarak bu imar dosyasıyla ilgili 8 yıldır ihmali bulunan belediye başkanı, bürokrat ve meclis üyelerinin tam listesini istedi.. Belediyede şu anda liste hazırlığı yapılıyor ve tamamlandığında savcılığa teslim edilecek..

Savcının talebi şu an görevi başında bulunanları da kapsıyor.. Bu nedenle Büyükşehirde özellikle meclis üyeleri bazında panik havası yaşanıyor.. Aralarında bu imar değişikliği dosyasından beklenti içerisinde olanların Doğru olmayan duruşundan söz ediliyor.. Kuşkusuz son sözü hukuk söyleyecek, adalet tecelli edecek..

GÜZELYALI PETROL'ÜN İMAR HİKAYESİ..

Şehirdeki çifte standart uygulamalarına iyi bir örnek oluşturan Güzelyalı Petrol'ün imar uygulamaları ve hukuki macerası şöyle:
Çukurova İlçesi 5768 ada 8 parseldeki 4 dönümlük  2.4 yoğunluklu konut alanı Büyükşehir Belediye Meclisi 13.07.2006 tarih ve 145 sayılı kararı ile 1/500 ölçekli nazım imar planı değişikliği ile "akaryakıt ve lpg satış ve servis istasyonu" na dönüştürüldü..
Komşu Parsel sahibi tarafından açılan dava sonunda Adana 1. İdare Mahkemesi yürütmenin durdurulmasına ve 17.12.2009 tarihinde de imar planının iptaline karar verdi..
Büyükşehir Belediyesi mahkeme kararı doğrultusunda 15.08.2012 tarih ve 131 sayılı kararı ile yeni bir düzenleme yaptı. 3.963 metre kare olan petrol istasyonu çevresinde 7 metrelik imar yolları bırakılarak yeni 1/5000 ölçekli planda 2.263 metre kare olarak düzenlendi..
Komşu parsel sahibi bu yeni plan için de Adana 1. İdare Mahkemesi'ne dava açıp yürütmenin durdurulmasını talep etti. Mahkemece yürütmenin durdurulması talebinin ve davanın reddine karar verildi..
Çukurova İlçe Belediye Meclisi Dava Dosyası'nın Danıştay'da olması nedeniyle "yargı sürecinin devam ettiği"ni ileri sürüp, 09.01.2014 tarih ve 4 sayılı kararında arsayı plan sınırı dışında bıraktı. Güzelyalı Petrol karara itiraz edip Nazım imar planına uygun uygulama imar planı yapılmasını istedi ve bu gerçekleşti.. 
Devamında Adana Büyükşehir Belediye Meclisinin ayağına gelen top Cumhuriyet Savcılığı'na geçti..

Bu haber toplam 388 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber