Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Aytaç Durak'tan flaş açıklama
07 Nisan 2014 / 23:12
Aytaç Durak'tan flaş açıklama
2 turlu seçimlerde halk bir kez daha düşünecek, seçim basitleşeceği için daha sağlıklı karar verecektir

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, belediye seçimlerinin 2 turlu yapılmasının gerektiğini kaydederek, “2 turlu seçimlerde halk bir kez daha düşünecek, seçim basitleşeceği için daha sağlıklı karar verecektir” dedi.
Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığı döneminde parlamentodan belediyeler lehine pek çok yasa değişikliği yapıldığına dikkat çeken Durak, o dönemde teklif ettiği 2 turlu başkanlık seçiminin kabul edilmediğini söyledi.
Bugünkü sistemde seçilen başkanların büyük çoğunluğunun yüzde 50’nin altında oyla kazandığını vurgulayan Durak, “Hatta çok adaylı çekişmeli seçimlerde başkan yüzde 20-25 oyla göreve geliyor. Örneğin yüzde 25 ile seçilen bir belediye başkanı seçim sabahı sokağa çıktığında karşılaştığı 4 kişiden 3’ünün kendisine oy vermemesinin burukluğunu yaşamaktadır. Arkasında halkın azınlığının oy verdiği bir başkan kendisini ne kadar güçlü hissedilebilir. Bugünde görüldüğü gibi seçime itirazlar ülkede kargaşa doğurmuştur” diye konuştu.
Aytaç Durak, 2 turlu seçimde halkın daha sağlıklı kararlar vereceğini savunarak, “2 turlu seçimlerde halk bir kez daha düşünecek, seçim basitleşeceği için daha sağlıklı karar verecektir. Şaibe ve dedikodular azalacak. Sürpriz ve hatta istenmeyen başkanlar seçilemeyecektir. Halk büyük çoğunlukla karar verdiği başkanın arkasında duracak. Halkın çoğunluğunun desteğini alan başkanda kendini güvende hissedecektir.Ülkemizde de uzlaşma kültürü gelişecek genel seçimler içinde batı ülkelerindeki başıyla uygulanan iki partili sistemin önü açılacaktır” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 355 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber